Wednesday, September 7, 2022

2 Kerugian Dalam Emas


2 Kerugian Dalam Emas :

1) Dah lama tahu tentang emas, tapi bertangguh..

2) Dah lama simpan emas, tetapi tidak bersungguh...

Emas dalam jangka panjang, nilainya semakin meningkat..

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

4 Golongan Yang Wajib Simpan Emas


4 Golongan Yang Wajib Simpan Emas

1) Orang yang hendak simpan untuk jangka panjang
2) Simpanan di banknya asyik bocor jer...
3) Untung Niaganya tak tahu ke mana...
4) Selalu susah kawal nafsu berbelanja..


Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Tuesday, September 6, 2022

Forgotten Saving


Forgotten Saving

Setiap orang mesti mempunyai simpanan yang dinamakan "simpanan Untuk Dilupakan".
Simpan... dan lupakan terus. Paksa diri untuk konsisten menyimpan.

Emas boleh dijadikan sebagai 'Forgotten Saving' yang berkesan kerana emas 
tiada nombor. Cuma ada GRAM.
Selama ni, nombor-nombor itulah yang mengganggu emosi kita untuk berbelanja.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Sunday, September 4, 2022

Menyesal Tak menyimpan Dari Dulu.


Menyesal Tak menyimpan Dari Dulu.


Ini adalah antara perasaan yang dirasai oleh penyimpan emas :

1) MENYESAL: Rasa menyesal kerana tidak menyimpan dari dulu..
2) KETAGIH : rasa ketagih yang baik untuk menambah simpanan emas

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Asas Simpan Emas


Ilmu Asas Simpan EMas

1) Beli Emas mesti dapat emas fizikal, yang boleh dipegang
2) Simpanan emas untuk jangka panjang, (minimum 3 Tahun). Jangan guna duit yang kita
   nak pakai dalam masa terdekat.
3) Simpanan emas tak ada dividen, keuntungan hanya dari kenaikan
   harga emas..

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Saturday, August 27, 2022

Dimanakah kau gaji


Larian yang tidak berkesudahan. Tiap-tiap bulan sama jer .
tunggu gaji masuk . terasa lama jer nak tunggu gaji masuk. 

Itu untuk orang yang tak betul-betul merancang kewangan peribadi. setiap bulan
akan rasa tak cukup. Jom saya bantu anda :
click link dibawah 


Emas 999 sesuai untuk simpanan dan pelaburan


Emas 999 untuk Simpanan & Pelaburan

Jika anda nak miliki aset mahal ini bermula serendah RM100...
Jom saya bantu untuk dapatkan emas pertama anda ...
Jom belajar simpan emas untuk elak kebocoran duit dan
dari dimakan inflasi..

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Tips tabung pendidikan anak anak


Tips Tabung Pendidikan Anak-Anak

- Simpan 1 gram 1 Bulan (Ayah 0.5gram & ibu 0.5gram)
- Mulakan seawal tahun pertama kelahiran anak
- 1 Tahun = 12 gram 
- 18 Tahun = 216 gram  (~RM60,000)

Emas 999 juga boleh dibeli serendah seratus ringgit.
Kenaikan emas purata 8% - 10% setahun.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Friday, August 26, 2022

Nak simpanan bertahan lama ???


Nak Simpanan Bertahan Lama???

Dah kerja bertahun-tahun tapi masih tak ada simpanan ... walhal aliran positif..

Solusinya: Nak simpanan bertahan lama, duit mesti tukar dalam bentuk emas.
Emas 999 ni sesuai untuk simpanan dan jugak pelaburan...
Simpan dahulu berbelanja kemudian.  

Kalau tunggu duit lebihan baru nak menyimpan, sampai bila-bila pun
tak dapat nak simpan. tak akan ada duit lebih.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

5 Nasihat Beli Emas

5 Nasihat Beli Emas !!!

Jangan Main Taram beli sebarangan Emas.

ikut 5 nasihat ni :
1) Boleh dimulakan dengan modal rendah
2) Beli emas tulen 999
3) Spread Rendah
4) Ada Jaminan Belian Balik
5) Beli dengan syarikat bereputasi baik seperti Public Gold

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Antara kaedah penyelesaian hutang

Pengurusan Hutang https://publicgoldofficial.com/Asya Antara Kaedah penyelesaian hutang yang kita boleh pertimbangkan adalah: 1.) Kaedah sno...