Sunday, May 15, 2022

Bertahun-tahun kerja tapi tiada tabung simpanan



Dah bertahun-tahun kerja tapi simpanan kecemasan 1 bulan gaji pun tak ada ??
mungkin cara menyimpan ada masalah. Biasanya kalau simpan dalam bentuk cash, selalunya kita akan korek balik. 
tak boleh nampak ada banyak duit, mesti ada jer benda yang nak beli. 

Kalau dah bertahun-tahun kerja tapi masih tak berjaya nak ada tabung simpanan kecemasan, apa kata cuba cara ni :

Katakan gaji anda RM5000,  cuba tolak siap-siap 10% dari gaji anda untuk simpanan = dalam RM500.
Pecahkan kepada 2 bahagian:
Short Term saving (50%)  = RM250
Long Term saving  (50%)  = RM250

Untuk short term saving, anda boleh potong siap-siap untuk untuk letakkan dalam ASB/Tabung Haji. Boleh buat auto-debit.
Untuk Long Term saving pula, tukarkan kepada emas tulen 999.9 (juga boleh buat auto-debit).

Selepas setahun, anda akan nampak hasilnya. Ini salah satu cara untuk disiplinkan diri untuk menyimpan.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

Jom mulakan simpanan emas anda Sekarang.
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Asya
https://linktr.ee/syha3110

#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

3 sebab kenapa saya suka simpan emas


3 sebab kenapa saya suka emas ...

Antaranya adalah:-
1) Forgotten saving- simpan dan terus lupakan. kalau di ingat2, takut nanti habis di korek balik. Simpanan ini juga adalah ubat bagi merawat masalah duit simpanan yang selalu bocor.
2) Nilai jangka panjang yang terjamin - Emas merupakan penyimpan nilai yang terbaik dan ianya kalis inflasi.
3) Kekayaan di tangan sendiri - Nilainya dipegang kukuh oleh berat dan ketulenannya tanpa perlu jaminan sesiapa.

Dari zaman piramid dulu sampai lah sekarang, dan di merata-rata dunia mengatakan Emas adalah satu logam yang bernilai. Mengapa tidak untuk kita kumpul dan simpannya untuk keuntungan masa hadapan.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

Jom mulakan simpanan emas anda Sekarang.
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Asya
https://linktr.ee/syha3110


3 fakta menarik tentang akaun Emas GAP ...


3 sebab yang menarik tentang akaun Emas GAP ...

Antaranya adalah:-
1) Mudah - boleh buat online. pakai phone jer pun boleh.
2) Murah - serendah seratus ringgit jer pun dah boleh mula menyimpan emas.
3) Patuh Shariah

Emas fizikal juga boleh dikeluarkan untuk simpanan sendiri. Tiada komitmen bulanan, tiada bebanan. tiada upah simpan. Daftar percuma jer..

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

Jom mulakan simpanan emas anda Sekarang.
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Asya
https://linktr.ee/syha3110


Saturday, May 14, 2022

Emas sentiasa di sisi kita


Kawan kita mungkin boleh tinggalkan kita. Waktu senang - kita ada ramai kawan. tapi waktu kita susah, belum tentu kawan ada untuk bantu.

Jadi menabunglah untuk bekalan ketika hari susah. Salah satu tabung yang bagus untuk jangka panjang adalah Emas.

Jika kita menyimpan emas, emas akan sentiasa ada disisi kita !!!
Waktu kita senang, emas jadi pelindung kekayaan. Waktu kita susah dan terdesak perlukan wang, emas jadi penyelamat ketika kesusahan.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

Jom mulakan simpanan emas anda Sekarang.
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Asya
https://linktr.ee/syha3110

#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Mulakan tindakan kecil ini segera


Jika anda belum mula menyimpan emas, Anda sebenarnya sedang menangguhkan satu langkah bijak dalam kewangan. Mulakan dahulu walaupun 1 gram atau seratus ringgit. Setelah anda mula, anda akan lebih cepat faham berkaitan emas.

Mulakan dengan satu tindakan kecil ini. Kadang-kadang dalam hidup ni, kita tidak tahu yang tindakan kecil itulah yang akan mengubah masa depan kita.

Tidak ada orang yang akan plan masa depan kita. melainkan diri kita sendiri lah yang perlu plan dari sekarang.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

Jom mulakan simpanan emas anda Sekarang.
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Asya
https://linktr.ee/syha3110



Nak simpan emas yang mana yer



Sis, saya ada duit lebih KWSP - nak simpan emas yang mana ye ?

Jika bajet dalam seribu lebih - boleh simpan 1 Dinar. Harga Semasa sekitar RM1200+/-.
1 Dinar = 4.25g - Berketulenan 999.9

Jika ada bajet lebih, mungkin boleh ambil Dinar yang lebih besar:
5 Dinar = 21.25g,  10 Dinar = 42.5g, ataupun boleh amik Gold Bar.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

Jom mulakan simpanan emas anda Sekarang.
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Asya
https://linktr.ee/syha3110



Friday, May 13, 2022

Mulakan sahaja, jangan tunggu-tunggu


Jangan menunggu waktu yang tepat untuk melakukan sesuatu. kerana, waktu tidak pernah tepat bagi mereka yang menunggu.

Dalam emas, selagi anda tidak mula menyimpan emas, anda tidak akan tahu bila waktu yang tepat untuk membeli emas. 
setelah mula, baru anda akan lebih cepat faham berkaitan emas.

MAsa itu EMAS !!! jadi mulakan simpanan emas anda sekarang. Harga emas tak tunggu sesiapa.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

Jom mulakan simpanan emas anda Sekarang.
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Asya
https://linktr.ee/syha3110


Selalu Susah Simpan Cash ???


Susah simpan duit cash ??  Asyik bocor jer ??
Pernah ke anda rasa macam ni ? tiap-tiap bulan simpan duit, tapi ntah kenapa asyik tak cukup jer simpanan tu. makin lama makin sikit. selalu bocor jer simpanan tu.
pernah ke selalu ?? simpan duit sikit-sikit, tapi lama-lama masih sikit.

Menabung duit memang susah, tapi !!!, kalau tiada tabungan tu lagi la susah. 
Jika anda susah simpan duit, apa kata mula simpan emas. Emas juga adalah duit - yang nilainya lebih kukuh. 

Disiplinkan diri untuk menyimpan walaupun sikit-sikit Asalkan kita konsisten, pasti ada hasilnya. Simpan emas sekarang, sedikit sebanyak akan dapat membantu bila saat-saat yang memerlukan.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

Jom mulakan simpanan emas anda Sekarang.
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Asya
https://linktr.ee/syha3110



Thursday, May 12, 2022

Jom kumpul 1 gram 1 bulan


Inilah koleksi kad emas 1 gram. Bukan kad biasa, tapi ada emas tulen seberat 1 gram.
Kumpul 1 gram sebulan secara konsisten sehingga sampai 1000gram. 

Disiplinkan diri untuk menyimpan walaupun sikit-sikit Asalkan kita konsisten, pasti ada hasilnya. Simpan emas sekarang, sedikit sebanyak akan dapat membantu bila saat-saat yang memerlukan.

Nak mula kumpul gram emas? PM saya untuk saya bantu bermula. Mula RM100 pun dah boleh sebagai benchmark harga belian pertama. Nanti kita baru tahu harga emas naik atau turun.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

Jom mulakan simpanan emas anda Sekarang.
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai simpanan emas serendah RM100, sila hubungi :
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Asya
https://linktr.ee/syha3110


Wednesday, May 11, 2022

Hasil Menabung Emas


Inilah hasil menyimpan emas sikit-sikit. Ada jer duit lebih - terus tukarkan kepada emas. Sebelum terguna untuk beli benda lain.
Sebagai pengumpul gram, Apa yang lebih penting adalah konsisten menyimpan setiap bulan. 
Sikit-sikit pun - jika kita konsisten simpan, lama-lama akan jadi banyak jugak.

Dalam akaun GAP ni, tak perlu komitmen pun. Asalkan kita konsisten, pasti ada hasilnya. Simpan emas sekarang, sedikit sebanyak akan dapat membantu bila saat-saat yang memerlukan.

Nak mula kumpul gram emas? PM saya untuk saya bantu bermula. Mula RM100 pun dah boleh sebagai benchmark harga belian pertama. Nanti kita baru tahu harga emas naik atau turun.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

Jom mulakan simpanan emas anda Sekarang.
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai simpanan emas serendah RM100, sila hubungi :
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Asya
https://linktr.ee/syha3110

#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Hutang Duit Vs Hutang Emas

Hutang Duit vs Hutang Emas https://publicgoldofficial.com/Asya Kalau ada orang nak pinjam duit, jangan bagi duit. bagi emas. Sebab duit nila...