Showing posts with label tips pelaburan emas. Show all posts
Showing posts with label tips pelaburan emas. Show all posts

Sunday, May 15, 2022

3 sebab kenapa saya suka simpan emas


3 sebab kenapa saya suka emas ...

Antaranya adalah:-
1) Forgotten saving- simpan dan terus lupakan. kalau di ingat2, takut nanti habis di korek balik. Simpanan ini juga adalah ubat bagi merawat masalah duit simpanan yang selalu bocor.
2) Nilai jangka panjang yang terjamin - Emas merupakan penyimpan nilai yang terbaik dan ianya kalis inflasi.
3) Kekayaan di tangan sendiri - Nilainya dipegang kukuh oleh berat dan ketulenannya tanpa perlu jaminan sesiapa.

Dari zaman piramid dulu sampai lah sekarang, dan di merata-rata dunia mengatakan Emas adalah satu logam yang bernilai. Mengapa tidak untuk kita kumpul dan simpannya untuk keuntungan masa hadapan.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

Jom mulakan simpanan emas anda Sekarang.
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Asya
https://linktr.ee/syha3110


Saturday, May 14, 2022

Emas sentiasa di sisi kita


Kawan kita mungkin boleh tinggalkan kita. Waktu senang - kita ada ramai kawan. tapi waktu kita susah, belum tentu kawan ada untuk bantu.

Jadi menabunglah untuk bekalan ketika hari susah. Salah satu tabung yang bagus untuk jangka panjang adalah Emas.

Jika kita menyimpan emas, emas akan sentiasa ada disisi kita !!!
Waktu kita senang, emas jadi pelindung kekayaan. Waktu kita susah dan terdesak perlukan wang, emas jadi penyelamat ketika kesusahan.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

Jom mulakan simpanan emas anda Sekarang.
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Asya
https://linktr.ee/syha3110

#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Monday, March 7, 2022

Harga Emas tak pernah tunggu sesiapa


Tajuk 3:  Harga Emas tidak menunggu sesiapa ?

Mahal atau murah harga emas bergantung kepada ‘benhmark’ kita sendiri. Ada ketikanya harga RM200 segram dianggap sangat mahal. Akan tetapi apabila harga meningkat sehingga RM240 segram, Ketika itu orang menganggap RM200 sangat murah! Walaupun harga RM200 itu dianggap murah, namun ia tidak berguna lagi kerana ianya tinggal sejarah.

Nak tahu bagaimana cara untuk kekal konsisten menyimpan , baca di https://publicgoldofficial.com/Aisyha/kelebihan

Sebenarnya bila difikirkan semula, harga emas memang akan sentiasa mahal. Berapa pun harganya, orang akan tetap kata mahal. Emas akan jadi murah apabila orang kata, “Ruginya aku tak beli 10 tahun lepas, harganya masih murah..”. 😊 Emas memang dianggap mahal dan berharga sejak zaman berzaman. Tidak pernah ada satu zaman pun orang menganggap harga emas itu murah.

Jadi cara yang betul membeli emas ialah beli dahulu walaupun sekadar 1 gram dan konsisten, tidak kira berapa harga ketika itu. Fokus untuk banyakkan gram simpanan anda dan jangan sesekali tunggu harga rendah kerana anda tidak akan tahu bila harga akan rendah. Ada kalanya anda akan membeli semasa harga rendah dan ada kalanya ketika harga tinggi. Tidak mengapa kerana antara harga tinggi dan rendah, sebenarnya anda telah membeli dengan harga purata. 

Nak daftar akaun Gold Accumulation Program (GAP) dan menyimpan emas sedikit demi sedikit bermula RM100 sahaja? Hubungi saya segera ya untuk saya bantu anda.
Jom mulakan simpanan emas anda Sekarang.
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai simpanan emas serendah RM100, sila hubungi :
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Aisyha
https://linktr.ee/syha3110



Thursday, February 17, 2022

Kesilapan pertama membeli emas !!!


Dalam memulakan simpanan emas, kesilapan pertama yang selalunya berlaku adalah tunggu harga jatuh dulu. Selalu tunggu harga emas murah.
Sebenarnya tuan-puan, harga emas ni memang tidak akan murah selagi kita tidak membuat pembelian pertama.
Mahal atau murah bergantung kepada 'Benchmark' kita sendiri.
Mulakan dulu walaupun 1 gram. Bila dah mula tu, baru anda akan lebih faham berkaitan emas. baru anda akan tahu masa bila emas murah.

Jom mulakan simpanan emas anda Sekarang.
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai simpanan emas serendah RM100, sila hubungi :
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://linktr.ee/syha3110

#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Tuesday, February 15, 2022

3 kelebihan emas


3 Kelebihan Emas !!!

1. Wang untuk seluruh dunia
2. Pelindung dari inflasi dalam jangka masa panjang
3. Emas menjadi pelindung kepada aset-aset kewangan yang lain

Jom mulakan simpanan emas anda. Sekarang ni, dengan seratus ringgit pun dah boleh mula simpan emas dan jadikannya sebagai benchmark harga belian pertama.
Nanti anda baru akan tahu harga emas naik atau turun.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai simpanan emas serendah RM100, sila hubungi :
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://linktr.ee/syha3110

#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Monday, February 14, 2022

Ada Emas Ada Duit !!!


Ada Emas Ada Duit!!!


Sebenarnya bagi yang faham, tak perlu pun fikir banyak kali untuk mula menyimpan emas ni..
Mulakan je dulu menyimpan walaupun 1 gram ataupun seratus ringgit..
Bila duit dah bertukar jadi emas, apa akan kita dapat ?
1. Duit kita tak mudah bocor
2. Nilai emas semakin meningkat
3. Sudah ada aset bertahan ketika gawat
Merurut pakar kewangan, orang ada duit tak semestinya ada emas. Tapi orang yang ada emas, sudah tentu ada duit.
Sebab bila emas itu duit, bila-bila masa kita boleh tunaikan.
Jom mulakan simpanan emas anda hari ini.

Sekarang ni, dengan seratus ringgit pun dah boleh mula simpan emas dan jadikannya sebagai benchmark harga belian pertama.
Nanti anda baru akan tahu harga emas naik atau turun.

Jika anda sukar untuk menyimpan wang tunai dan simpanan asyik bocor, cuba simpan emas !!!
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai simpanan emas serendah RM100, sila hubungi :
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://linktr.ee/syha3110

#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Saturday, February 12, 2022

Rupanya bukan sebab gaji tak cukup !!


Tiada simpanan sebenarnya bukan sebab gaji tak cukup !!!

Dulu fikir tak dapat menyimpan sebab duit gaji tak cukup. Gaji memang kita rasa tak pernah cukup. 
walaupun ada kenaikan tiap2 tahun, tetap akan rasa tak pernah cukup.
Bila dah kenal emas, ada saja duit untuk beli emas, sebab cara fikir sudah berubah..

Dulu bila ada duit saja, otak mula ligat nak berbelanja.
Tapi sekarang fikir nak tambah lagi koleksi simpanan emas, lagi dan lagi... itu pengalaman biasa penyimpan emas berilmu.

Emas ada auranya tersendiri. Kena mula simpan dulu , nanti baru akan faham. 
sekarang kita dah boleh mula simpan emas dengan bajet serendah seratus ringgit je..

Jika anda sukar untuk menyimpan wang tunai dan simpanan asyik bocor, cuba simpan emas !!!
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai simpanan emas serendah RM100, sila hubungi  / click link dibawah:
 
WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Thursday, February 10, 2022

Harga Emas Jatuh Dia .. Happy !!!

 


Harga emas tertinggi sepanjang masa adalah pada Ogos 2020 iaitu RM304 segram. Hari ini harga emas masih rendah, RM264 segram. Kalau ikut perkiraan penyimpan emas, harga hari ini jimat RM40 segram berbanding harga tertingginya.

Sejarah emas, walau serendah manapun ia jatuh harga, ia PASTI kembali kepada harga tertingginya. Hanya masa menentukan. Waktu harga rendah inilah kita nak kumpul gram banyak-banyak.

Sebagai pengumpul gram, persoalan naik atau turun harga hanya soal kedua. Apa yang lebih penting adalah konsisten menyimpan setiap bulan. Lambat naik harga maknanya peluang lebih lama untuk kumpul gram dalam harga yang rendah.

Nak mula kumpul gram emas? PM saya untuk saya bantu bermula. Mula RM100 pun dah boleh sebagai benchmark harga belian pertama. Nanti kita baru tahu harga emas naik atau turun.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Saturday, February 5, 2022

Kata Mentor - Emas Adalah Penyelamat Simpanan Ketika Bankrupt ???


Tadi ada seorang pembeli emas yang baru sahaja diistiharkan bangkrap oleh mahkamah. Katanya, habis semua aset tunai lain kena beku termasuk saham, unit trust, akaun bank, tabung haji dan duit KWSP.

Biasanya orang bangkrap simpan duit dalam akaun isteri tapi sedihnya isteri beliau dah pun meninggal dunia beberapa tahun lepas...

Sekarang dia tak ada cara lain untuk simpan duit-duit dia melainkan beli emas dan simpan dalam safe deposit box je.

Bila saya jumpa kes sebenar macam ni, saya teringat kata Mike Maloney, katanya, precious metal (emas & perak) satu-satunya aset kewangan yang tak berada dalam sistem kewangan. Pendek kata, tak siapa boleh tahu berapa banyak kekayaan yang kita ada kalau simpan dalam bentuk emas & perak. Kerajaan nak bekukan pun tak boleh bila dah bangkrap. Kita jer tahu berapa banyak emas yang kita ada...

Maka memang benarlah, emas adalah tali hayat terakhir bila runtuhnya kewangan, samada kewangan peribadi, kewangan negara mahupun kewangan dunia...

Jom Simpan EMAS. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Friday, February 4, 2022

Alternatif Tabung Persaraan

 


Contoh, suami isteri kawen usia 25 tahun

 Suami daftar akaun emas GAP, menabung 1 gram sebulan.

 Isteri daftar akaun emas GAP, menabung 1 gram sebulan.

 Hidup susah senang bersama hingga 60 tahun usia bersara.

 Suami ada minima 420 gram emas + isteri ada minima 420 gram emas = 840 gram

 Sebulan sekali jual 5 gram, cukup keperluan sepasang suami isteri selama 14 tahun.

 Jangka hayat anggaran rakyat Malaysia = 72 - 75 tahun. Ngam kan? 
Jika cinta till Jannah, usahakan bina dana persaraan seawal perkahwinan. Bajet kecik menabung CARA KECIK.
Cinta itu bukanlah perkataan, tetapi tindakan yang dilakukan. Jom! Mula menabung seawal hari pertama kahwin. 

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Thursday, February 3, 2022

Jangan Bazirkan Emosi

 


Pesan Mentor :-  Jangan Bazir Emosi

---------------------------------

Saya selalu pesan, masa harga emas rendah, beli jer. Jangan tunggu harga paling rendah sebab tak siapa tahu bila harga paling rendah. Lepas beli, tak perlu cek harga emas setiap hari, setiap jam, setiap minit! Harga naik rasa happy, harga turun rasa kecewa. Membazir emosi....

Monitor harga hanya bila; (1) nak beli lagi, atau (2) nak jual emas tu. Itu jer....

Semalam ada orang nak beli harga 1 dinar RM532, lepas tu dia tengok harga turun RM529 terus nak cancel! Takut nak beli katanya..

Jadi saya nasihatkan beliau, harga emas turun naik tu normal. Kalau lepas beli, harga emas terus naik, naik, dan tak turun-turun, itu tak normal. Itu mustahil..

Jadi asalnya nak beli 4 dinar, dia buat keputusan beli cuma 1 dinar. Sekarang harga emas dah naik RM549! Saya rasa dia menyesal tak beli 4 dinar terus!.

Sebab tu saya pesan, jangan bazirkan emosi dengan harga emas. Masa harga masih diparas rendah, beli jer kalau ada duit untuk simpan jangka panjang. Yang paling penting, berapa banyak GRAM yang kita dapat beli!


Jom saya bantu anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Wednesday, February 2, 2022

6 Sebab Kenapa Perlu Simpan Emas Sekarang



Antara sebab-sebab  emas sesuai dijadikan simpanan ialah:

#1 Perlindungan

Setiap rungutan kita mengenai kenaikan harga barang dan perkhidmatan selama ni, sebenarnya berpunca dari INFLASI.

Inflasi maksudnya kuasa beli duit kita semakin susut. Jadi untuk melindungi simpanan yang semestinya untuk kegunaan masa depan, kita mesti backup simpanan kita dengan sesuatu yang KALIS INFLASI.

Emas terkenal sebagai medium kalis inflasi kerana nilainya yang stabil dapat mengekalkan kuasa beli dalam jangka panjang.

#2 MudahDicairkan

Menyimpan dalam bentuk emas secara tak langsung mengajar kita untuk menyimpan secara bermatlamat. Apabila matlamat simpanan kita tercapai, emas tadi mudah dicairkan (ditukar) kepada bentuk wang tunai dan digunakan.

Kenapa mudah? Kerana permintaan terhadap emas sentiasa tinggi terutamanya di kedai-kedai emas, kedai pajak gadai dan peminat emas.

#3 BolehDijadikanModalPusingan

Bagi peniaga, emas ni boleh dijadikan modal pusingan. Bila perlukan duit untuk rolling, pajak sahaja emas itu di ar-rahnu untuk dapatkan pinjaman.

Bila dah selesai urusniaga, tebus balik emas tu. Akhir sekali, kita masih ada emas (yang dijadikan modal pusingan) dan keuntungan tunai (hasil bisnes).

Dan yang paling penting, duit modal kita tak akan bocor. Jadi modal bisnes kita tu akan lebih selamat dalam bentuk emas.

#4 AsetMampuMilikdanMudahAlih

Emas juga dikategorikan sebagai aset mudah alih. Ini kerana kemampuannya untuk bertahan lebih lama dan mudah dialihkan berbanding aset-aset besar yang lain (tanah, rumah) jika berlaku bencana alam.

Selain itu, pemilikannya pada harga yang berpatutan (dari serendah harga 1gram ataupun RM 100) dan mudah juga menjadikan ia aset mampu milik.   

#5 SendiriPunyaSendiriUruskan

Beli sendiri, simpan sendiri dan urus sendiri simpanan / aset kita. Tentu lebih meyakinkan berbanding diurus oleh pihak lain atau pihak ketiga.

Sama ada anda menyimpannya di rumah atau di peti simpanan (safety deposit), anda boleh mengambil dan menggunakannya bila perlu.

Pendek kata, dengan menyimpan emas, kekayaan kita adalah ditangan kita.

#6 EmasTahanLebihLamaDariSimpanDuit

Simpanan dalam bentuk emas terbukti bertahan lebih lama daripada simpanan dalam bentuk duit. Ini kerana secara fitrahnya emas dicipta supaya kita suka nak simpan dan duit pula sememangnya untuk dibelanjakan. 

Bila dah selalu tengok emas yang ada dalam simpanan, nafsu belanja kepada yang tak perlu akan automatik tertutup. Maka simpanan kita akan bertambah dan bertahan lebih lama.

Maka kesimpulannya, mulakanlah simpanan emas SEKARANG demi masa depan kita sekeluarga.


 Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Friday, January 28, 2022

Kalau lah... !!!



Kalau setahun lepas kita dah mula simpan 200 ringgit sebulan, hari ni dah ada RM2400 ringgit.
Kalau konsisten 2 tahun menyimpan = dah ada RM4800 ringgit.
Kalau konsisten simpan dalam 3 tahun = akan jadi RM7200 ringgit.
Kalau 10 tahun lepas dah mula menyimpan ...hmmm berapa banyak RM dah ada sekarang...

Tapi, itu "KALAU la" ..

Takpa.. Kalau anda belum mula menyimpan, mulakan sekarang. tiada istilah terlambat, pastikan anda konsisten menyimpan.
Cuma, kalau selalu bocor simpan duit bulan-bulan tu, kenala cari alternatif lain.

Jika anda sukar untuk menyimpan wang tunai dan simpanan asyik bocor, cuba simpan emas !!!

Jom saya bantu anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Thursday, January 27, 2022

Kenapa Wajib ambil tahu pasal ni ???


Kita wajib ambil tahu dan belajar tentang kewangan agar tak buat KESILAPAN dalam menguruskan kewangan peribadi. Jika tersalah langkah, agak perit untuk betulkan balik dan akan ambil masa bertahun-tahun lamanya.

Dalam kewangan, kalau dulu tak simpan duit, mulalah menyimpan sikit-sikit, pupuk TABIAT menabung dulu. Walaupun seringgit sehari - asalkan konsisten menyimpan dan tak bocor, lama-lama akan banyak jugak.

Perbanyakkan membaca pasal pengurusan kewangan..banyak ilmu free sekarang. Rajinkan diri untuk ambil tahu pasal kewangan.

Sediakan payung sebelum hujan !!!

Jika anda sukar untuk menyimpan wang tunai dan simpanan asyik bocor, cuba simpan emas !!!

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Tuesday, January 25, 2022

Asyik gagal simpan duit ???


Jika anda tak mampu buat perkara-perkara besar .. buatla dulu perkara-perkara kecik yang hebat !!!
bagi yang baru mula kerja dan yang baru kawin tu.. 
perlu set matlamat untuk ada emergency saving sekurang-kurangnya 3 bulan gaji secepat mungkin..

Yang dah lama kerja - jika tabung simpanan pun masih tak ada - simpanla semampu anda walaupun seringgit jer sehari.
dari masa ke semasa - tingkatkan amount simpanan anda..

Mulakan sekarang.Jangan tunggu-tunggu lagi. Kalau asyik tangguh jer - duit akan bocor ke tempat lain..

Jika anda sukar untuk menyimpan wang tunai dan simpanan asyik bocor, cuba simpan emas !!!

Jom saya bantu anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Monday, January 24, 2022

Masa itu EMAS !!!


Bila bercakap pasal simpanan & pelaburan... kita kena faham satu perkara..
Sebenarnya kita bukan bermain dengan duit je, Tetapi..

kita lebih bermain dengan MASA.. 
ianya persoalan MASA. lagi lama kita tunggu dan tangguh untuk menyimpan atau membuat pelaburan,
maka semakin lambat la matlamat menyimpan tercapai. sedar-sedar dah sepuluh tahun kerja pun masih tak ada simpanan wajib.

Jadi, mulalah sekarang. MASA ITU EMAS !!!
Jangan tunggu-tunggu lagi. Kalau asyik tangguh jer - duit akan bocor ke tempat lain..

Jika anda sukar untuk menyimpan wang tunai dan simpanan asyik bocor, cuba simpan emas !!!

Jom saya bantu anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Sunday, January 23, 2022

Prinsip Penting Menyimpan Wang !!!


Dulu,masa mula-mula nak menyimpan, selalu tunggu duit lebih... Kalau ada duit lebihan hujung bulan baru simpan.
Kononnya, kalau ada duit lebih banyak - simpan banyak.. lebih sikit, simpan sikit. 
Realitinya - tak pernah ada duit lebih pun ..

Sebenarnya itulah KESILAPAN PERTAMA apabila nak mula menyimpan...
Biasanya kalau tunggu duit lebih baru nak menyimpan, alamatnya sampai bila-bila pun kita tak akan menyimpan.
Sampai bila-bila pun tak ada lebih sebab bila gaji meningkat, keinginan untuk berbelanja pun turut sama meningkat.
Masa mula-mula kerja, gaji RM1600 rasa tak cukup. Tapi bila gaji dah berganda pun, masih rasa tak cukup.
Hatta gaji dah cecah RM10,000 sebulan pun, tetap tidak cukup.

Jadi, yang perlu kita buat adalah - Simpan dulu, baru belanja

Jika anda sukar untuk menyimpan wang tunai dan simpanan asyik bocor, cuba simpan emas !!!

Jom saya bantu anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Saturday, January 15, 2022

Susah ke nak menyimpan ???



Anda rasa susah nak mula menyimpan ?

Mula dulu sikit-sikit. Tak mula, tak jadi bang!!. bukan nak ada saving banyak. tapi nak latih diri untuk disiplin menyimpan. Nak pupuk tabiat menabung.
Simpan dulu baru belanja, bukannya belanja dulu,ada duit lebih baru simpan. kalau tunggu duit lebih dulu baru nak simpan, biasanya KELAUTTTT !!!
Masuk jer duit gaji, asingkan siap-siap untuk saving. Kalau yang dah kerja tu, mustahil tak boleh simpan singgit sehari...sebulan dah 30 Hinggit.

Yang penting adalah konsisten menyimpan !!!

Kalau anda nak simpan emas, cara Paling Murah untuk dapatkannya adalah melalui akaun GAP. 
Himpun sedikit – sedikit atau beli sekaligus keluarkan melalui GIT.
Mudah murah serendah seratus hinggit jer.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Friday, January 14, 2022

Ujung Jari jer sekarang !!!


Dulu kalau nak beli emas, kena pergi kedai emas. Ada yang kena beratur panjang 
nak dapatkan emas. Sekarang ni dah ada platform mudah untuk dapatkan emas. 
tak perlu lagi nak beratur panjang kat depan kedai emas. Zaman dah serba canggih sekarang.
Pakai jari, tekan-tekan kat tepon jer..tup..tup.. emas sampai kat rumah.

Cara Paling Murah untuk dapatkannya adalah melalui akaun GAP. 
Himpun sedikit – sedikit atau beli sekaligus keluarkan melalui GIT.
Mudah murah serendah seratus hinggit jer.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Thursday, January 13, 2022

Cuba buat ini dulu !!!


Nak simpan emas tapi bajet kecik ?
takpe... sehari cuba simpan 2 ringgit.. 
nanti hari ke 50, dah cukup seratus ringgit..
Masa tu terus tukarkan kepada emas... dan terus konsisten menyimpan..
Barulah nampak hasil ..
Yang penting adalah konsisten !!!




Jom saya bantu anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Emas penyelamat ketika gawat

Emas Penyelamat Ketika Gawat https://publicgoldofficial.com/Asya Ada yang pajak emas untuk pastikan dapur berasap. Tahniah!, sekurang-kurang...