Showing posts with label perbezaan dinar dan gol bar. Show all posts
Showing posts with label perbezaan dinar dan gol bar. Show all posts

Saturday, August 27, 2022

Dimanakah kau gaji


Larian yang tidak berkesudahan. Tiap-tiap bulan sama jer .
tunggu gaji masuk . terasa lama jer nak tunggu gaji masuk. 

Itu untuk orang yang tak betul-betul merancang kewangan peribadi. setiap bulan
akan rasa tak cukup. Jom saya bantu anda :
click link dibawah 


Tuesday, July 26, 2022

Seiring dengan masa


Seiring dengan masa, kita tahu , perlahan-lahan wang dirompak oleh inflasi.
wang tidak mampu memegang nilai. Ayuh pelbagaikan simpanan anda. Pastikan ada emas.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Sunday, May 15, 2022

3 sebab kenapa saya suka simpan emas


3 sebab kenapa saya suka emas ...

Antaranya adalah:-
1) Forgotten saving- simpan dan terus lupakan. kalau di ingat2, takut nanti habis di korek balik. Simpanan ini juga adalah ubat bagi merawat masalah duit simpanan yang selalu bocor.
2) Nilai jangka panjang yang terjamin - Emas merupakan penyimpan nilai yang terbaik dan ianya kalis inflasi.
3) Kekayaan di tangan sendiri - Nilainya dipegang kukuh oleh berat dan ketulenannya tanpa perlu jaminan sesiapa.

Dari zaman piramid dulu sampai lah sekarang, dan di merata-rata dunia mengatakan Emas adalah satu logam yang bernilai. Mengapa tidak untuk kita kumpul dan simpannya untuk keuntungan masa hadapan.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

Jom mulakan simpanan emas anda Sekarang.
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Asya
https://linktr.ee/syha3110


Thursday, February 17, 2022

Kesilapan pertama membeli emas !!!


Dalam memulakan simpanan emas, kesilapan pertama yang selalunya berlaku adalah tunggu harga jatuh dulu. Selalu tunggu harga emas murah.
Sebenarnya tuan-puan, harga emas ni memang tidak akan murah selagi kita tidak membuat pembelian pertama.
Mahal atau murah bergantung kepada 'Benchmark' kita sendiri.
Mulakan dulu walaupun 1 gram. Bila dah mula tu, baru anda akan lebih faham berkaitan emas. baru anda akan tahu masa bila emas murah.

Jom mulakan simpanan emas anda Sekarang.
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai simpanan emas serendah RM100, sila hubungi :
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://linktr.ee/syha3110

#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Wednesday, February 16, 2022

Nak seronok simpan emas ?


Nak Seronok Simpan Emas ???

Jika nak lebih seronok dalam menyimpan emas, kita perlu ada matlamat yang jelas..
Contoh matlamat simpan emas adalah :
- Sebagai Dana Kecemasan
- Sebagai Dana Pendidikan Anak-Anak
- Sebagai Dana Persaraan
- Sebagai Dana Haji & Umrah
- Sebagai Dana Perkahwinan bagi yang belum kahwin
- Sebagai dana pembelian rumah
- Sebagai Dana back-up Business

Bila kita dah set matlamat, tugas kita hanya terus fokus dan istiqamah simpan gram emas sehingga capai jumlah gram yang kita telah setkan itu...

Jom mulakan simpanan emas anda. Sekarang ni, dengan seratus ringgit pun dah boleh mula simpan emas dan jadikannya sebagai benchmark harga belian pertama.
Nanti anda baru akan tahu harga emas naik atau turun.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai simpanan emas serendah RM100, sila hubungi :
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://linktr.ee/syha3110

#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Tuesday, February 15, 2022

3 kelebihan emas


3 Kelebihan Emas !!!

1. Wang untuk seluruh dunia
2. Pelindung dari inflasi dalam jangka masa panjang
3. Emas menjadi pelindung kepada aset-aset kewangan yang lain

Jom mulakan simpanan emas anda. Sekarang ni, dengan seratus ringgit pun dah boleh mula simpan emas dan jadikannya sebagai benchmark harga belian pertama.
Nanti anda baru akan tahu harga emas naik atau turun.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai simpanan emas serendah RM100, sila hubungi :
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://linktr.ee/syha3110

#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Sunday, January 9, 2022

kat mana nak simpan ???


Kat mana nak simpan ??

Bagi yang baru mula kerja - ada 3 tempat terbaik untuk membuat simpanan yang biasanya disarankan oleh pakar-pakar kewangan.
1) Simpan duit di ASB 
    - Dapat dividen setiap tahun.
2) Simpan di Tabung Haji
    - Juga dapat dividen setiap tahun. 
3) Buat Simpanan emas
    - Tiada dividen tetapi harga sentiasa naik untuk jangka masa panjang. 
      Biasanya orang simpan emas sekurang-kurangnya 3 tahun ke atas. 
      Keuntungan dari emas - adalah dari kenaikan harga emas itu sendiri.


Jom saya bantu anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Tuesday, January 4, 2022

Bila nak dapat untung ???

Pelaburan emas bukanlah pelaburan jangka pendek. Pelaburan emas adalah pelaburan jangka masa panjang dan mengambil masa sekurang-kurangnya tiga tahun ke atas bagi menampakkan hasil keuntungannya. Setiap pelaburan memerlukan ilmu dan pengalaman untuk mendapat keuntungan yang maksima.

 


Kebanyakan pelabur emas membeli emas kerana ikut-ikut atau setelah mendengar khabar tentang keuntungan pelaburan emas. Apabila harga emas turun mereka menjadi tidak senang kerana tidak mendapat untung. Inilah yang dikatakan simpan emas tanpa ilmu. Bagi penyimpan emas yang berilmu, bila harga rendah mereka mengambil peluang untuk menambahkan lebih gram emas. Mereka dapat barang mahal, pada harga rendah. Menguntungkan bukan? 

Bagi penyimpan yang tak sabar ketika menabung emas, ramai pelabur yang telah terjebak dengan menyertai skim pelaburan emas haram atau skim cepat kaya. Skim ini menjanjikan pendapatan lumayan, cepat, tetap setiap bulan. Disebabkan tiada ilmu dan tamak menyebabkan kerugian atau bebanan bayar hutang tanpa ada emas. 

Perlu diingatkan pelaburan emas adalah pelaburan yang menguntungkan jika kita mempunyai ilmu yang cukup. Beli emas mesti dapat emas. Tiada istilah beli emas dapat pulangan wang bulanan. Jadi buat tindakan yang bijak dengan mencari ilmu terlebih dahulu. 



Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Wednesday, December 22, 2021

1 Keluarga - 1kg Emas

 


Jika anda melabur 1 gram emas – katakanlah harga naik dalam RM84/g dalam tempoh 5 bulan.Eleh !!! RM84 je…. macam mana nak kaya … 

Dari segi nombor memang nampak kecik. Tapi jika anda ada 100g. Keuntungan yang anda dapat = RM84 X 100 = RM8,400. Banyak tak ?  

Macam mana plak kalau anda ada 1000g.  RM84 X 1000 = RM84, 000 …WOW…pakcik kayooo !!! 

Haaa…. inilah yang dikatakan ‘Volume’. Apa apa pelaburan sekali pun ‘Volume’ adalah penting. Lagi tinggi volume, lagi banyak la gandaan keuntungan yang anda akan dapat. 

Kebanyakan pakar emas mengesyorkan kita mengamalkan satu keluarga memiliki 1 kilogram emas. Mampu ke ??? Jangan risau… 1kg emas bukanlah mustahil bila dah berilmu. 

Sekarang kan dah ada platform akaun emas GAP patuh Syariah yang membolehkan kita menabung mengikut kemampuan bukan ?



Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Wednesday, November 24, 2021

Beli Harga Rendah, Jual Bila Harga Tinggi

 


Secara fakta pelaburan emas hanya ada peningkatan harga emas setiap tahun. Kenaikan harga emas antara 10% sehingga 15 % berbanding dividen tahunan pelaburan yang lain. Emas adalah sangat istimewa, unik dan matawang logam yang pasti bernilai sepanjang hayat. 

Emas tidak seperti ASB, Tabung Haji, Unit Trust, KWSP yang memberikan dividen setiap tahun.  Jika ada yang tawaran untuk membeli emas dengan pulangan dividen, kemungkinan besar itu adalah scammer emas. Modus operandi scammer biasanya untuk rolling wang kita ke cabang “operasi rahsia” mereka. 

Secara jujurnya emas tidak menjanjikan pulangan tahunan berbentuk dividen. Emas secara asasnya bergantung naik turun harga emas. Beli murah, jual harga lebih tinggi. Itu sahaja. Itu cara paling selamat dan lambat kaya, tapi jika berlaku apa pun dalam dunia ini, emas pasti kekal bernilai dan penyelamat ketika gawat. 


Jom saya bantu anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Monday, October 25, 2021

Emas Tulen

 


Ketulenan emas dirujuk sebagai karat. Terdapat pelbagai kategori emas mengikut ketulenan iaitu emas 24k adalah emas 999.9, emas 22k adalah emas 916 dan emas 18k sebagai emas 750. 

Sekiranya ketulenan emas perhiasan itu adalah 22k, akan ditanda dan diukir K22 atau 916 di bahagian dalam barang kemas tersebut. Tapi emas tiruan hanya terdapat ukiran K sahaja dengan tujuan untuk mengelirukan pelanggan. 

Walaupun ada barang kemas ditanda atau diukir perkataan K22, terdapat beberapa kes penipuan di mana emas itu dicampur dengan logam lain yang bukan emas.

Biasanya, logam tiruan itu diletakkan di bahagian cangkuk kerana item ini kecil dan sukar dibezakan. Dan bahagian itu pula kita sering terlepas pandang untuk diperiksa.

Berbeza gold bar dan dinar emas Public Gold kesemuanya berketulenan 999.9 atau 24 karat. Dan emasnya telah diuji dan disahkan oleh Certified Assayer. 

Oleh itu berhati-hatilah agar anda tidak terbeli emas klon atau emas celup yang diperbuat daripada logam saduran emas yang dihasilkan oleh scammer yang licik ini. Pilih lah jenama seperti Public Gold yang dah ada berbelas-belas tahun track record. 

Tukarkan wang simpanan anda kepada emas. Tambahkan portfolio pelaburan jangka panjang anda dalam emas. 


Jom saya bantu anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Thursday, October 7, 2021

Apa itu Akaun GAP ???

AKAUN GAP (Gold Accumulation Program)  

GAP (Gold Accumulation Program) adalah satu inisiatif yang diperkenalkan oleh Public Gold untuk memudahkan kita menabung secara sedikit demi sedikit mengikut bajet serendah RM100. Secara mudahnya - GAP adalah akaun simpanan emas. 

Konsepnya hampir sama dengan akaun bank. Cuma dalam akaun GAP ni – nilai simpanan kita dalam bentuk gram emas. Setiap kali kita menabung emas, akan direkodkan dalam akaun GAP. Menabunglah banyak mana pun dan penyimpan boleh keluarkan emas fizikal seperti jongkong dan dinar.

 


Jom! Kita tengok kelebihan memiliki akaun emas GAP :

 

• Membolehkan penyimpan menabung emas serendah RM100

• Penyimpan boleh keluarkan emas fizikal seperti dinar dan jongkong emas

• Akaun GAP dah lama dah disahkan patuh Syariah

• Transaksi GAP 24 jam, 365 hari macam KFC!

• Menabung di GAP adalah tanpa caj simpanan

• Tiada SST bagi emas simpanan di GAP

• Jual beli dan ar-rahnu boleh dilakukan secara online

• Mudah cepat dan jimat kos

• Penyimpan dapat beli harga on the spot

 

Sesiapa saja boleh membeli emas melalui akaun GAP secara online. Ianya mudah, murah dan patuh Syariah. Jom !! Mulakan simpanan Emas GAP anda.

Mulakan dengan simpan emas 1 gram, anda mampu memiliki 10 dinar!!, Gold Bar 50gram!! Malah anda juga boleh simpan sampai dapat 1 Kg jongkong emas.

 

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ringgit, sila hubungi :

.

Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

.

Sila click link di bawah :.

https://linktr.ee/syha3110

.

Nak Register Public Gold Sendiri ? (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ... Sila click link di bawah :

https://publicgold.com.my/index.php?route=account/register&is_dealer=1&intro_pgcode=PG00305350

.

Tiktok - https://vt.tiktok.com/ZGJkNwfeC/

.

SisOKBlog - www.sisokgold.com


.

#dinarataugoldbar #emas #learnontiktok #publicgold #TikTokGuru #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap



 


Wednesday, September 29, 2021

Apa beza penyimpan dan pelabur emas?

 Analogi mudah:- kita ambil contoh antara pekebun durian vs penjual durian

Penyimpan emas ni ibarat macam pekebun durian. Hujan ke panas ke, kita tetap tanam dan semai pokok-pokok durian. Yang penting, kuantiti dan kualiti durian ni mesti bertambah dari tahun ke tahun.  Sebab pekebun durian ni tahu sampai satu masa nanti, durian-durian ni akan dijual untuk pulangan yang lazat. Orang yang tanam durian, mana ada tanam arini jual esok, kan? Sekurang-kurangnya lebih lima tahun. Fokus penanam durian adalah KUANTITI DAN TEMPOH MASA.

 Pelabur emas ni pulak macam penjual durian. Soal kuantiti dan tempoh masa berada di nombor dua. Bagi mereka yang penting adalah HARGA. Kalau supplier A jual mahal, peniaga durian akan pergi kat supplier B. Beli harga rendah, kemudian jual harga tinggi. Pelabur melihat keuntungan dari sudut nilai matawang. Bagi peniaga, kalau dah habis musim durian atau banyak sangat dah penjual durian (sebab keuntungan nipis dan tak boleh nak main harga), peniaga akan beralih kepada jual rambutan ke, manggis ke,  mata kucing ke…

 

 


Simpanan emas bermaksud kita upgrade duit menjadi emas. Objektif penyimpan emas adalah memperbanyakkan gram emas. Makin banyak gram emas, makin dia suka. Soal harga adalah nombor dua, yang penting kuantiti emas semakin bertambah. Penyimpan emas mempunyai time frame yang panjang (3 tahun ke atas).

 

Penyimpan emas cuma aktif membeli emas dan sangat tidak aktif menjual. Hanya jual bila dah capai matlamat simpanan, ketika kecemasan atau nak upgrade kepada asset fizikal yang lain (Contoh rumah, tanah, rumah kedai, dsb). Datang la ribut taufan ke, puting beliung ke, kucing bertukar jadi harimau ke, gajah boleh terbang kat udara ke, penyimpan emas tak kisah apa jadi. Janji fokus nya adalah KUANTITI EMAS BERTAMBAH.

 

Strategi pelabur emas pulak adalah orang yang membeli emas dengan matlamat utama untuk dapat keuntungan dari kenaikan harga emas. Pelabur emas aktif dengan aktiviti beli-jual. Secara am nya, pelabur emas faham tentang analisis teknikal harga emas (contoh macam support, resistance, trend dan momentum). Dia aktif membandingkan kenaikan harga emas dengan % keuntungan jika letak duit kat instrumen pelaburan yang lain (contoh macam ASB, Tabung Haji, unit amanah, saham, property dan lain-lain). Kalau trend emas jatuh, pelabur emas akan exit gold dan pergi lepak kat investment lain.

 

Tak kisah pun sebenarnya anda penyimpan atau pelabur, jom bermula di cabang emas!

 

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ringgit sebulan, sila hubungi :

Whatsapp@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Cara check ketulenan emas


Jom tengok cara nak check ketulenan emas.

Check ketulenan emas ini menggunakan mesin khas. Pertama sekali emas ditimbang menggunakan alat penimbang khas tersebut untuk mendapatkan berat. Kemudian timbang di dalam air pula menggunakan mesin yang sama. Satu butang khas yang terdapat pada mesin tersebut – ditekan dan pengiraan akan dibuat berdasarkan berat emas di dalam air dan tanpa air.  Kemudian terpapar di screen – result untuk ketulenan emas tersebut.

 

 Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ringgit, sila hubungi atau boleh refer link di bawah :..


Whatsapp@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Saturday, September 18, 2021

Rahsia sentiasa tersenyum jika harga emas naik atau turun


Bila harga emas naik – saya senyum……bila harga emas turun – pun saya senyum ….

Kenapa yer …??? :–

Jika anda penyimpan emas dan betul-betul faham akan emas, anda akan sentiasa gembira bila harga emas NAIK atau pun bila harga emas TURUN. Ini kerana bila harga emas naik – bermaksud nilai gram Emas yang anda simpan juga turut naik. Jika harga emas turun pula – anda sebagai penyimpan emas pasti gembira kerana boleh menambahkan gram emas dengan harga yang murah dan boleh menurunkan purata harga gram emas yang sedia ada.

Kalau anda lihat situasi masa harga emas jatuh – ramai orang berebut-rebut ke kedai emas dan sanggup beratur panjang semata-mata untuk beli emas.  Kerana apa ??? Jika anda penyimpan emas – anda akan tahu jawapannya.

Bila harga emas turun – rebutlah peluang untuk menambah gram emas simpanan anda. Harga yang rendah hanya sementara. Pasti akan naik balik. Anda akan tersenyum bila harga emas naik balik.

Dalam jangka masa panjang – sudah terbukti, harga emas akan sentiasa naik. Anda tidak akan rugi jika beli emas – malah ia pasti akan membuat anda tersenyum pada masa akan datang.  

Jom tambahkan simpanan dan pelaburan anda dengan GOLD.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ringgit sebulan, sila hubungi :

Whatsapp@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Thursday, September 16, 2021

Jangan Simpan Emas Jika Anda ......


“Jangan..jangan simpan emas jika anda belum ada cash savings……kerana emas adalah simpanan jangka masa panjang (minimum 2 tahun) “

 Siapa Yang Perlu Simpan Emas ??? :–

1) Mereka yang sentiasa boros dan suka berbelanja.

2) Mereka yang simpan duit sikit-sikit, tetapi masih sedikit. Duit simpanan asyik bocor jer.

3) Mereka yang tiada dana kecemasan

Emas menjadi keperluan jika anda selalu gagal menyimpan duit cash. Setiap bulan anda selalu simpan sikit-sikit, lama-lama masih jugak sikit. Duit simpanan asyik bocor. Sentiasa korek duit simpanan untuk berbelanja dan sukar untuk mengawal sifat boros.

Emas juga menjadi keperluan jika anda tiada apa-apa dana kecemasan yang mana kebanyakan pakar kewangan menyarankan setiap dari kita sepatutnya ada dana kecemasan sekurang-kurangnya 3 bulan gaji. Anda boleh menyimpan dalam bentuk emas sebagai dana kecemasan anda.

Selain dari itu – jika anda ada lebihan wang simpanan dan ingin mempelbagaikan portfolio pelaburan, emas juga boleh menjadi salah satu instrument pelaburan jangka panjang yang menguntungkan. Simpanan dan pelaburan dalam emas adalah lebih terjamin.

 

Jom tambahkan portfolio pelaburan anda dengan GOLD.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ringgit sebulan, sila hubungi :

Whatsapp@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Tuesday, September 14, 2021

Apakah Keistimewaan Emas ?


Istimewanya Emas ni kerana : 

Aset Mudah Cair

Emas senang ditukar kepada tunai. Jika kecemasan perlukan duit – kita boleh pajak di Ar-rahnu untuk dapatkan duit tunai ataupun boleh dijual terus. Bila beli emas, kita tak perlu risau kalau nak pakai duit. Emas tu boleh dijual pada bila-bila masa. 

Aset Mudah Alih

Emas adalah asset fizikal yang paling senang di bawa ke mana-mana. Kalau kita berpindah ke luar negara sekalipun – kita boleh bawa emas bersama. Berbanding dengan asset-aset lain seperti rumah atau tanah – ianya memang tak boleh nak alih. Kalau nak jual pun perlukan masa untuk process jual-beli.

 Aset Mampu Milik

Kita boleh beli Emas sikit-sikit. Malah boleh mula simpan serendah 1 gram atau pun RM100. Emas adalah aset fizikal yang paling mampu milik berbanding dengan aset-aset  yang lain seperti rumah/tanah yang mana perlukan modal yang besar untuk beli. 

Kekayaan Rahsia (Tiada siapa yang tahu)

Jika kita simpan emas fizikal sendiri, tak ada sapa pun yang akan tahu. Bank tak boleh nak tengok rekod simpanan emas yang kita ada. Simpan emas – kekayaan itu hanya kita yang tahu.

 Kekayaan di Tangan Sendiri

Kita boleh simpan emas fizikal sendiri, bermaksud bila kita simpan emas, kekayaan itu ada di tangan kita sendiri. Walau apa pun berlaku – selagi emas ada di tangan kita, kekayaan itu kekal dengan kita kerana nilai emas terletak pada berat dan ketulenan emas itu sendiri.

 Nilai terjamin dalam jangka masa panjang

Dari zaman Nabi lagi – sampai sekarang emas terbukti nilainya kekal. Kalau zaman Nabi dulu – 1 Dinar boleh beli seekor kambing – hari ini pun sama nilainya yg mana dengan 1 Dinar hari ini – boleh beli seekor kambing.

 

Inilah antara keistimewaan emas. Anda tidak akan rugi selagi mana emas itu masih dalam pemilikan anda. Malah ianya akan memberi keuntungan pada masa akan datang. Jadi – mulakan simpanan emas anda sekarang.

Jom daftar Akaun Emas Gap ...

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ringgit sebulan, sila hubungi :

Whatsapp@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Saturday, April 17, 2021

Dinar atau Gold Bar ???



Antara dinar emas dan gold bar yang mana satukah pilihan anda ?

Apakah perbezaan antara dinar dan gold bar ?

Mana satu yang lebih menguntungkan ?

……………………………………………………………………………………………………………..

Dari segi fizikal, perbezaan antara dinar dan gold bar adalah hanya pada rupabentuk dan gandaan berat sahaja. Dinar berbentuk bulat atau macam duit syiling manakala gold bar adalah berbentuk segi empat tepat. Dinar mepunyai gandaan berat bermula dari ½  dinar = 2.125g,  1 dinar = 4.25g, 5 dinar =  21.25g dan 10 dinar = 42.5g.  Untuk gold bar pula, gandaan berat bermula dari 10g, 20g, 50g dan 100g.

Dari segi harga, ianya bergantung kepada berat antara setiap jenis dinar dan gold bar yang mana harganya berbeza  mengikut berate mas tersebut.

Namun dari segi potensi pelaburan, dinar dan gold bar mempunyai potensi keuntungan yang sama kerana kedua-dua nya mempunyai ketulenan yang sama, iaitu emas 999.9, harga per gram pun adalah sama bersandarkan perubahan harga semasa dunia (rujuk laman web Public Gold untuk harga terkini), serta susut nilai (spread) untuk kedua-duanya juga adalah sama.


Jika dilihat dari sudut Islamik, lebih ramai umat islam memilih untuk meiliki set dinar. Ini kerana dinar emas merupakan sistem matawang yang digunakan dalam jual beli muamalat semasa pemerintahan islam pada zaman dahulu. Dinar juga selalu digunakan sebagai mas kahwin (mahar).

Jadi yang manakah pilihan anda ?? Dinar atau Gold Bar? Atau keduanya…Jom simpan emas!

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai emas public gold, sila hubungi saya di link di bawah:

Antara kaedah penyelesaian hutang

Pengurusan Hutang https://publicgoldofficial.com/Asya Antara Kaedah penyelesaian hutang yang kita boleh pertimbangkan adalah: 1.) Kaedah sno...