Showing posts with label hukum beli emas secara online. Show all posts
Showing posts with label hukum beli emas secara online. Show all posts

Friday, December 2, 2022

Usahakanlah agar ada tabungan


Usahakan Agar Ada Tabungan

Dalam urus wang, kita perlu usahakan ada tabungan. Biarlah tak makan, janji ada simpanan.,

Menjaga susun atur wang ibarat kita menjaga maruah. Sekurang-kurangnya bila kita susah,
kita tidak menyusahkan sesiapa. 
Perut yang lapar dan impian yang tidak tertunai adalah guru yang terbaik.

Untuk tabungan jangka panjang, sebaik-baiknya disimpan dalam bentuk emas.
Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Thursday, December 1, 2022

Cadangan Pecahan Pendapatan


Cadangan Pecahan Pendapatan

Cadangan pecahan pendapatan bagi yang masih baru mula urus wang:

-15% Simpanan  (Minimum 10%)
-10% perlindungan takaful
-25% ansuran rumah (maksimum 35%)
-15% ansuran kereta
-30% bil dan makan minum
-5%  kos lain-lain (jajan, hiburan)

Sesuaikan ikut keadaan kewangan masing-masing.

Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Saturday, November 26, 2022

Nak Pilih Kehidupan Yang Macam Mana ?


Berjuanglah !!!

Sementara Hidup, berjuanglah...
Pilih kehidupan mana yang kita mahu..
Jika Gaji Kecil, Usaha buat pekerjaan kedua..
Jika Simpanan Sedikit, Segera rekod dan kurangkan belanja..
Jika Simpanan Selalu Bocor, segeralah simpan emas. Tukarkan wang simpanan anda kepada emas.

Mulakan simpanan emas seawal mungkin.
Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Wednesday, November 16, 2022

tak syulittt lah nak simpan emas ni


Tak Susah Nak Menyimpan Emas ni

Tak Susah Nak Menyimpan Emas ni. RM100 pun dah boleh mula.

Sikit-sikit dulu pun ok. Asalkan konsisten, pasti ada hasilnya.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Tuesday, November 15, 2022

Gold or Cash


Gold or Cash

Jika anda mempunyai peti besi yang tidak akan dibuka selama 10 tahun,
apakah yang anda akan simpan dalamnya ? Gold or cash ?

Emas akan meningkat lagi nilainya dalam 8-10% setahun.

Boleh simpan emas sikit-sikit di akaun emas GAP. Tiada upah simpan. Cukup gram, boleh keluarkan emas fizikal.  !!!

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Saturday, October 29, 2022

Kedekut ada hasil


Kedekut Ada Hasil

Jadi orang yang kedekut berbelanja ke atas diri sendiri 
lebih baik. Asalkan tak meminta-minta.

Kalau 3 tahu kerja, tak ada simpanan, bermakna kita tak boleh simpan duit. Kena simpan emas.

Mulalah menyimpan emas sekarang.

Boleh simpan emas sikit-sikit di akaun emas GAP. Tiada upah simpan. Cukup gram, boleh keluarkan emas fizikal.  !!!

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Thursday, September 29, 2022

Simpan duit tiap-tiap bulan, tapi hujung bulan korek balik ...


Duit Simpanan Selalu Kena korek balik ???

Mungkin anda kena ubah cara untuk simpan wang. 
Beralih kepada simpan emas. Pasti susah nak korek balik.
Cubalah !!!

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Tuesday, September 27, 2022

3 Checklist Penyimpan Emas Yang Berjaya


checklist penyimpan emas yang berjaya
https://publicgoldofficial.com/Asya

3 checklist penyimpan emas yang berjaya.
Yang pertama matlamat simpanan kena jelas.
Yang kedua abaikan turun naik harga emas
Yang ketiga fokuskan pada pertambahan gram.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)



#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Cara simpan emas secara ideal


Dapat jer gaji sebaik baiknya terus asingkan sebahagian untuk simpanan. Kalau boleh buat autodebit lagi bagus. Untuk simpanan emas, fokus kepada long term. Konsisten menyimpan setiap bulan untuk dapatkan harga purata...

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://linktr.ee/syha3110

#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Thursday, September 8, 2022

Anda Ada Masalah Macam Ni Tak ???

 


Anda Ada masalah camni tak ?

https://publicgoldofficial.com/Asya


Simpan duit, semakin simpan semakin sikit. sebab terguna.

Simpan duit asyik nak belanja. Kerja dah bertahun tahun, tapi

tak ada simpanan. 


Solusinya :- Nak simpanan bertahan lama, duit mesti ditukar dalam bentuk emas.


Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..

 

Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP



https://linktr.ee/syha3110


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

#kewangan #tipsemas #simpanan

Wednesday, August 17, 2022

Padan muka harga emas jatuh


Padan muka harga emas jatuh !!!

Siapa yang tahu emas ni, waktu harga emas jatuh dia happy kerana boleh beli aset mahal pada harga yang murah.. 

Dalam Jangka pendek, harga emas ada naik ada turun, tapi dalam jangka panjang,
harga emas confirm akan naik.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Tuesday, August 16, 2022

Siapa yang perlu simpan emas


Siapa yang perlu simpan emas ?

1) Orang yang boros
2) Yang simpan duit sikit-sikit, tapi lama-lama masih sikit.
3) Yang selalu tak berjaya simpan dana kecemasan

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Saturday, August 6, 2022

Inflasi - Virus wang anda

 Kadar inflasi di Malaysia naik 4.4% pada Mei 2021. Jika anda ada simpanan sebanyak RM100,000 kuasa beli duit hanya tinggal RM95,600 sahaja. Kita kehilangan RM4,400 kuasa beli akibat inflasi.


Harga barang naik, kuasa beli duit menurun. Kita perlu bayar duit yang lebih untuk dapat barang yang sama. 

Beza simpan emas kenaikannya selari dengan kenaikan harga barang namun nilai kekayaannya selamat dari dimakan inflasi.  

Emas memang ada naik turun dalam jangka masa pendek tapi jangka masa panjang nilainya semakin tinggi.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..

 

Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP


https://publicgoldofficial.com/Asya

https://linktr.ee/syha3110


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas


Saturday, July 30, 2022

Simpan lah emas sewaktu kita tak perlukannya


Simpan emas ni bukan tentang siapa yang mampu.
Tetapi ia tentang siapa yang MAHU.
Simpanlah emas sewaktu kita tak perlukannya. Nanti suatu hari,
Gunakanlah emas sewaktu kita sangat perlukannya.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Tuesday, July 26, 2022

Seiring dengan masa


Seiring dengan masa, kita tahu , perlahan-lahan wang dirompak oleh inflasi.
wang tidak mampu memegang nilai. Ayuh pelbagaikan simpanan anda. Pastikan ada emas.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Thursday, June 2, 2022

Larian yang tak ada kesudahan


Dulu gaji RM3,000, Belanja pun RM3,000. rasa duit tak cukup - gaji rendah.
Sekarang gaji dah naik RM10,000. Belanja pun RM10,000 ... tak cukup jugak .
Penat kerja bertahun-tahun - tapi simpanan tak ada. masih di takuk lama. Larian yang tak berkesudahan. kekayaan tak bertambah.
Yang bertambah hanyalah komitmen hutang. 

Walaupun keretanya makin mewah, rumah makin besar, tetapi malangnya kekayaannya tak jugak bertambah. 
Masih lagi berlari di tempat yang sama. Bila terjadi musibah, kehidupan dia kembali kepada kosong.

Susah simpan duit ? apakata cuba simpan emas ...
 

Jika anda ingin menyimpan emas juga,  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

Jom mulakan simpanan emas anda Sekarang.
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Monday, February 21, 2022

Betulke harga emas sentiasa naik ???


Betulke Harga Emas Sentiasa Naik ???

Harga Emas ada naik dan turun dalam jangka masa pendek. Namun berdasarkan sejarah harga emas, 
ia sentiasa menaik dalam jangka panjang - disebabkan oleh kuasa duit kertas yang sentiasa menyusut.
Jadi, pelbagaikan simpanan anda dan pastikan sebahagiannya dalam EMAS.

Jom mulakan simpanan emas anda Sekarang.
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai simpanan emas serendah RM100, sila hubungi :
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Aisyha
https://linktr.ee/syha3110





Friday, February 18, 2022

Kuasa Beli 1 dinar !!!


Apa yang boleh dibeli dengan 1 Dinar dulu, masih boleh dibeli pada hari ini. Emas mengekalkan kuasa beli. Sebagai contoh - kita tengok pada harga Seekor Kambing :

Tahun 2017 = Harga seekor kambing adalah dalam RM700 - RM800 - begitu juga dengan 1 Dinar.
Tahun 2021 = Harga Seekor kambing adalah dalam RM1100 - RM1200 - begitu juga dengan 1 Dinar.
Jelas menunjukkan emas mengekalkan kuasa beli.

Harga 1 Dinar
Tahun 2000 = RM  148
Tahun 2010 = RM  552
Tahun 2021 = RM 1133
Tahun 2030 = RM ????
Agak-agak berapa harga 1 Dinar pada masa akan datang ???

Dinar emas mengekalkan kuasa beli berabad lamanya...
Jom mulakan simpanan emas anda Sekarang.
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai simpanan emas serendah RM100, sila hubungi :
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Aisyha
https://linktr.ee/syha3110

Wednesday, February 16, 2022

Nak seronok simpan emas ?


Nak Seronok Simpan Emas ???

Jika nak lebih seronok dalam menyimpan emas, kita perlu ada matlamat yang jelas..
Contoh matlamat simpan emas adalah :
- Sebagai Dana Kecemasan
- Sebagai Dana Pendidikan Anak-Anak
- Sebagai Dana Persaraan
- Sebagai Dana Haji & Umrah
- Sebagai Dana Perkahwinan bagi yang belum kahwin
- Sebagai dana pembelian rumah
- Sebagai Dana back-up Business

Bila kita dah set matlamat, tugas kita hanya terus fokus dan istiqamah simpan gram emas sehingga capai jumlah gram yang kita telah setkan itu...

Jom mulakan simpanan emas anda. Sekarang ni, dengan seratus ringgit pun dah boleh mula simpan emas dan jadikannya sebagai benchmark harga belian pertama.
Nanti anda baru akan tahu harga emas naik atau turun.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai simpanan emas serendah RM100, sila hubungi :
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://linktr.ee/syha3110

#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Tuesday, January 4, 2022

Bila nak dapat untung ???

Pelaburan emas bukanlah pelaburan jangka pendek. Pelaburan emas adalah pelaburan jangka masa panjang dan mengambil masa sekurang-kurangnya tiga tahun ke atas bagi menampakkan hasil keuntungannya. Setiap pelaburan memerlukan ilmu dan pengalaman untuk mendapat keuntungan yang maksima.

 


Kebanyakan pelabur emas membeli emas kerana ikut-ikut atau setelah mendengar khabar tentang keuntungan pelaburan emas. Apabila harga emas turun mereka menjadi tidak senang kerana tidak mendapat untung. Inilah yang dikatakan simpan emas tanpa ilmu. Bagi penyimpan emas yang berilmu, bila harga rendah mereka mengambil peluang untuk menambahkan lebih gram emas. Mereka dapat barang mahal, pada harga rendah. Menguntungkan bukan? 

Bagi penyimpan yang tak sabar ketika menabung emas, ramai pelabur yang telah terjebak dengan menyertai skim pelaburan emas haram atau skim cepat kaya. Skim ini menjanjikan pendapatan lumayan, cepat, tetap setiap bulan. Disebabkan tiada ilmu dan tamak menyebabkan kerugian atau bebanan bayar hutang tanpa ada emas. 

Perlu diingatkan pelaburan emas adalah pelaburan yang menguntungkan jika kita mempunyai ilmu yang cukup. Beli emas mesti dapat emas. Tiada istilah beli emas dapat pulangan wang bulanan. Jadi buat tindakan yang bijak dengan mencari ilmu terlebih dahulu. 



Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Antara kaedah penyelesaian hutang

Pengurusan Hutang https://publicgoldofficial.com/Asya Antara Kaedah penyelesaian hutang yang kita boleh pertimbangkan adalah: 1.) Kaedah sno...