Showing posts with label emas public gold. Show all posts
Showing posts with label emas public gold. Show all posts

Monday, December 5, 2022

Antara kaedah penyelesaian hutang


Pengurusan Hutang
https://publicgoldofficial.com/Asya

Antara Kaedah penyelesaian hutang yang kita boleh pertimbangkan adalah:

1.) Kaedah snowball
2.) Kaedah Debt Stacking
3.) Kaedah snowflake

Untuk tabungan jangka panjang, sebaik-baiknya disimpan dalam bentuk emas.
Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 
https://publicgoldofficial.com/Asya


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Thursday, December 1, 2022

Cadangan Pecahan Pendapatan


Cadangan Pecahan Pendapatan

Cadangan pecahan pendapatan bagi yang masih baru mula urus wang:

-15% Simpanan  (Minimum 10%)
-10% perlindungan takaful
-25% ansuran rumah (maksimum 35%)
-15% ansuran kereta
-30% bil dan makan minum
-5%  kos lain-lain (jajan, hiburan)

Sesuaikan ikut keadaan kewangan masing-masing.

Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Wednesday, November 30, 2022

Pingat emas olimpik


Pingat Emas Olimpik!

Adakah ianya diperbuat dari emas tulen ?

Pingat olimpik diperbuat dariu Emas, Perak & Gangsa tulen. Ianya perlu mengikuti spesifikasi
yang telah ditetapkan oleh majlis olimpik dunia.

Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Tuesday, November 29, 2022

10 Ketulan Emas Terbesar Pernah Ditemui


10 Ketulan Emas Terbesar Yang Pernah Ditemui!!!

Emas yang dilombong biasanya dalam bentuk ketulan nugget yang bersaiz kecil.
Namun ada jugak yang bersaiz sangat besar pernah ditemui...

Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Monday, November 28, 2022

10 negara yang mempunyai rizab emas terbesar dunia


10 negara yang mempunyai rizab emas terbesar dunia 

https://publicgoldofficial.com/Asya

Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :.. 

Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP 

Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: https://publicgoldofficial.com/Asya 

 #turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas #kewangan #tipsemas #simpanan

Saturday, November 26, 2022

Nak Pilih Kehidupan Yang Macam Mana ?


Berjuanglah !!!

Sementara Hidup, berjuanglah...
Pilih kehidupan mana yang kita mahu..
Jika Gaji Kecil, Usaha buat pekerjaan kedua..
Jika Simpanan Sedikit, Segera rekod dan kurangkan belanja..
Jika Simpanan Selalu Bocor, segeralah simpan emas. Tukarkan wang simpanan anda kepada emas.

Mulakan simpanan emas seawal mungkin.
Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Saturday, November 19, 2022

7 Punca Gagal Menabung


7 Punca Gagal Menabung !!!

1) Tiada Kesedaran kepentingan menabung
2) mengamalkan belanja dulu, simpan kemudian kalau ada lebih
3) punya mentaliti sementara muda la nak enjoy dulu
4) kurang pendedahan kerana berada di dalam comfort zone
5) Tidak mendalami ilmu-ilmu kewangan
6) tidak memiliki matlamat hidup dan perancangan persaraan
7) tidak memiliki circle yang berjuang ke arah kewangan yang lebih balik

Jika anda mempunyai salah satu  ciri-ciri diatas, ubahlah tabiat kewangan anda untuk masa depan yang baik.
mulakan dengan simpan  emas.
Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Wednesday, November 16, 2022

Berjimat bukan solusi total


Fakta Membina Kekayaan

Berjimat bukan solusi total. Ianya temporary solution
kerana inflasi tetap akan tinggikan kos perbelanjaan.

Tingkatkan pendapatan tapi kekal hidup cara yang sama jauh lebih mudah
dalam meningkatkan kekayaan.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Tuesday, November 15, 2022

Gold or Cash


Gold or Cash

Jika anda mempunyai peti besi yang tidak akan dibuka selama 10 tahun,
apakah yang anda akan simpan dalamnya ? Gold or cash ?

Emas akan meningkat lagi nilainya dalam 8-10% setahun.

Boleh simpan emas sikit-sikit di akaun emas GAP. Tiada upah simpan. Cukup gram, boleh keluarkan emas fizikal.  !!!

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Friday, November 11, 2022

Dinar vs Goldbar

Dinar vs Goldbar

Hanya berbeza dari segi bentuk...

Potensi pelaburan dan keuntungan adalah sama.
Mempunyai ketulenan dan harga per gram yang sama.
Kadar Spread/susut nilai juga adalah sama.

Emas akan meningkat lagi nilainya dalam 8-10% setahun.

Boleh simpan emas sikit-sikit di akaun emas GAP. Tiada upah simpan. Cukup gram, boleh keluarkan emas fizikal.  !!!

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Thursday, November 10, 2022

Anda nak kumpul sekitar RM 30,000 ???


Macam Mana Nak kumpul RM30K

1) Daftar Akaun GAP
2) Simpan 3 gram emas setiap bulan
 
1 tahun =  36 gram
3 tahun = 108 gram

108 gram emas = ~RM 30K

Emas akan meningkat lagi nilainya dalam 8-10% setahun.

Boleh simpan emas sikit-sikit di akaun emas GAP. Tiada upah simpan. Cukup gram, boleh keluarkan emas fizikal.  !!!

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Wednesday, November 2, 2022

wang seluruh dunia


Wang Seluruh Dunia

Emas boleh diperdagangkan di seluruh dunia.
Setiap negara ada pembeli dan penjual emas. Bawa jer kemana-mana,
Emas memang laku dan ada nilainya.

Mulalah menyimpan emas sekarang.

Boleh simpan emas sikit-sikit di akaun emas GAP. Tiada upah simpan. Cukup gram, boleh keluarkan emas fizikal.  !!!

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Saturday, October 29, 2022

Kedekut ada hasil


Kedekut Ada Hasil

Jadi orang yang kedekut berbelanja ke atas diri sendiri 
lebih baik. Asalkan tak meminta-minta.

Kalau 3 tahu kerja, tak ada simpanan, bermakna kita tak boleh simpan duit. Kena simpan emas.

Mulalah menyimpan emas sekarang.

Boleh simpan emas sikit-sikit di akaun emas GAP. Tiada upah simpan. Cukup gram, boleh keluarkan emas fizikal.  !!!

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Thursday, October 27, 2022

5 Rahsia Pelabur Emas Sentiasa Tersenyum


5 Rahsia Pelabur Emas Sentiasa Tersenyum

Harga Emas Naik senyum, harga emas turun pun senyum.
Mulalah menyimpan emas sekarang.

Boleh simpan emas sikit-sikit di akaun emas GAP. Tiada upah simpan. Cukup gram, boleh keluarkan emas fizikal.  !!!

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Masih menunggu harga emas paling rendah ?


Masih Menunggu harga emas jatuh ???

https://publicgoldofficial.com/Asya


Harga emas tak pernah menunggu anda.

Mulalah menyimpan emas sekarang.


Boleh simpan emas sikit-sikit di akaun emas GAP. Tiada upah simpan. Cukup gram, boleh keluarkan emas fizikal. !!!


Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..

 

Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 

http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP



Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 

https://publicgoldofficial.com/Asya



#turunnaikhargaemas #emas #publicgold #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

#kewangan #tipsemas #simpanan

Thursday, September 29, 2022

Simpan duit tiap-tiap bulan, tapi hujung bulan korek balik ...


Duit Simpanan Selalu Kena korek balik ???

Mungkin anda kena ubah cara untuk simpan wang. 
Beralih kepada simpan emas. Pasti susah nak korek balik.
Cubalah !!!

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Tuesday, September 27, 2022

3 Checklist Penyimpan Emas Yang Berjaya


checklist penyimpan emas yang berjaya
https://publicgoldofficial.com/Asya

3 checklist penyimpan emas yang berjaya.
Yang pertama matlamat simpanan kena jelas.
Yang kedua abaikan turun naik harga emas
Yang ketiga fokuskan pada pertambahan gram.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)



#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Sunday, September 11, 2022

Jangan simpan emas untuk kecemasan


Jangan Simpan Emas Untuk Kecemasan..

Simpanan kecemasan perlu disimpan dalam bentuk wang tunai..

Namun Jika susah sangat nak cukupkan dana kecemasan dek kerana selalu bocor..
Maka, bolehlah pertimbangkan emas sebagai simpanan...

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Saturday, September 10, 2022

Jangan Tunggu Duit Lebih Baru Nak Simpan..


Jangan Tunggu Duit Lebih Baru Nak Simpan.

Simpanan buka soal gaji besar atau kecil, tapi soal keutamaan.
Utamakan simpanan dulu, belanja selebihnya. Kalau ikut keinginan untuk
berbelanja, berapa banyak duit pun tidak akan pernah cukup... 

Nak simpan duit, jangan tunggu duit lebih. Kalau nak tunggu lebih, sampai
bila-bila pun tak akan ada duit lebih. Nak simpan memang kena PAKSA.
Paksa sampai rasa selesa.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Thursday, September 8, 2022

Anda Ada Masalah Macam Ni Tak ???

 


Anda Ada masalah camni tak ?

https://publicgoldofficial.com/Asya


Simpan duit, semakin simpan semakin sikit. sebab terguna.

Simpan duit asyik nak belanja. Kerja dah bertahun tahun, tapi

tak ada simpanan. 


Solusinya :- Nak simpanan bertahan lama, duit mesti ditukar dalam bentuk emas.


Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..

 

Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP



https://linktr.ee/syha3110


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

#kewangan #tipsemas #simpanan

Antara kaedah penyelesaian hutang

Pengurusan Hutang https://publicgoldofficial.com/Asya Antara Kaedah penyelesaian hutang yang kita boleh pertimbangkan adalah: 1.) Kaedah sno...