Showing posts with label dinar. Show all posts
Showing posts with label dinar. Show all posts

Monday, December 5, 2022

Antara kaedah penyelesaian hutang


Pengurusan Hutang
https://publicgoldofficial.com/Asya

Antara Kaedah penyelesaian hutang yang kita boleh pertimbangkan adalah:

1.) Kaedah snowball
2.) Kaedah Debt Stacking
3.) Kaedah snowflake

Untuk tabungan jangka panjang, sebaik-baiknya disimpan dalam bentuk emas.
Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 
https://publicgoldofficial.com/Asya


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Saturday, December 3, 2022

Emas penyelamat ketika gawat


Emas Penyelamat Ketika Gawat

Ada yang pajak emas untuk pastikan dapur berasap.
Tahniah!, sekurang-kurangnya anda tidak perlu meminta-minta dan menagih simpati sesiapa.

Dalam banyak keadaan, emas penyelamat ketika gawat.

Untuk tabungan jangka panjang, sebaik-baiknya disimpan dalam bentuk emas.
Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Friday, December 2, 2022

Usahakanlah agar ada tabungan


Usahakan Agar Ada Tabungan

Dalam urus wang, kita perlu usahakan ada tabungan. Biarlah tak makan, janji ada simpanan.,

Menjaga susun atur wang ibarat kita menjaga maruah. Sekurang-kurangnya bila kita susah,
kita tidak menyusahkan sesiapa. 
Perut yang lapar dan impian yang tidak tertunai adalah guru yang terbaik.

Untuk tabungan jangka panjang, sebaik-baiknya disimpan dalam bentuk emas.
Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Thursday, December 1, 2022

Cadangan Pecahan Pendapatan


Cadangan Pecahan Pendapatan

Cadangan pecahan pendapatan bagi yang masih baru mula urus wang:

-15% Simpanan  (Minimum 10%)
-10% perlindungan takaful
-25% ansuran rumah (maksimum 35%)
-15% ansuran kereta
-30% bil dan makan minum
-5%  kos lain-lain (jajan, hiburan)

Sesuaikan ikut keadaan kewangan masing-masing.

Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Wednesday, November 30, 2022

Pingat emas olimpik


Pingat Emas Olimpik!

Adakah ianya diperbuat dari emas tulen ?

Pingat olimpik diperbuat dariu Emas, Perak & Gangsa tulen. Ianya perlu mengikuti spesifikasi
yang telah ditetapkan oleh majlis olimpik dunia.

Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Tuesday, November 29, 2022

10 Ketulan Emas Terbesar Pernah Ditemui


10 Ketulan Emas Terbesar Yang Pernah Ditemui!!!

Emas yang dilombong biasanya dalam bentuk ketulan nugget yang bersaiz kecil.
Namun ada jugak yang bersaiz sangat besar pernah ditemui...

Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Monday, November 28, 2022

10 negara yang mempunyai rizab emas terbesar dunia


10 negara yang mempunyai rizab emas terbesar dunia 

https://publicgoldofficial.com/Asya

Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :.. 

Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP 

Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: https://publicgoldofficial.com/Asya 

 #turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas #kewangan #tipsemas #simpanan

Sunday, November 27, 2022

Mentaliti Tak Suka Susahkan Orang !!!


Mentaliti Tak Suka Susahkan Orang !!!

Kalau kita ada mentaliti tak suka susahkan orang, secara automatik kita akan agihkan
simpanan setiap kali gaji. 15% - 30% setiap bulan.

Biar tak makan, janji ada simpanan. Bila ada kecemasan, ada hal atau bersara,
setidak-tidaknya kita tak perlu tagih simpati sesiapa..

Mulakan simpanan emas seawal mungkin.
Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Saturday, November 26, 2022

Nak Pilih Kehidupan Yang Macam Mana ?


Berjuanglah !!!

Sementara Hidup, berjuanglah...
Pilih kehidupan mana yang kita mahu..
Jika Gaji Kecil, Usaha buat pekerjaan kedua..
Jika Simpanan Sedikit, Segera rekod dan kurangkan belanja..
Jika Simpanan Selalu Bocor, segeralah simpan emas. Tukarkan wang simpanan anda kepada emas.

Mulakan simpanan emas seawal mungkin.
Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Friday, November 25, 2022

Soal Kewangan, Mulakan Seawal mungkin !!!


Soal Kewangan, Mulakan Seawal mungkin !!!

Jangan peduli perkara di luar kawal. Fokus perkara yang boleh dikawal.
All out sebelum usin 30-an.

Suatu hari nanti, anda akan berterima kasih dengan diri sendiri.

Mulakan simpanan emas seawal mungkin.
Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Wednesday, November 23, 2022

Menabung emas perlu buang mindset nak cepat kaya


Menabung Emas perlu buang mindset nak cepat kaya !!!

Simpanan emas yang ideal 3 tahun ke atas. Semakin lama semakin baik.
Semakin konsisten menabung semakin baik.

Perlu ada mindset:-
Selagi ada emas, payah nak miskin. Sebab emas adalah duit yang laku seluruh dunia.
Malah bertahan selama ribuan tahun.

Emas satu-satunya aset fizikal yang bermodal sangat kecil.

Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Monday, November 21, 2022

Kisah benar penyimpan emas


Kisah Benar Penyimpan Emas !!!

Simpan Duit tak pernah cukup untuk bayar zakat. Sebelum duit cukup syarat zakat - duit habis dulu.

Bila simpan emas - sedar tak sedar dah lauak jadi pembayar zakat. 

Maknanya ? 
Simpan emas lebih sukar tiris dan lebih cepat kaya.

Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Saturday, November 19, 2022

Kisah 100 dinar


Kisah 100 Dinar !!!

Anda juga mampu untuk kumpul 100 Dinar. 

Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

7 Punca Gagal Menabung


7 Punca Gagal Menabung !!!

1) Tiada Kesedaran kepentingan menabung
2) mengamalkan belanja dulu, simpan kemudian kalau ada lebih
3) punya mentaliti sementara muda la nak enjoy dulu
4) kurang pendedahan kerana berada di dalam comfort zone
5) Tidak mendalami ilmu-ilmu kewangan
6) tidak memiliki matlamat hidup dan perancangan persaraan
7) tidak memiliki circle yang berjuang ke arah kewangan yang lebih balik

Jika anda mempunyai salah satu  ciri-ciri diatas, ubahlah tabiat kewangan anda untuk masa depan yang baik.
mulakan dengan simpan  emas.
Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Friday, November 18, 2022

Bukanlah emas yang membuatkan kita kaya


Anda Takut Simpan Emas ?

Atasi Ketakutan itu dengan ilmu.

Bukanlah emas yang membuatkan kita kaya, tetapi ilmu kita tentang emas itu sendiri.

Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Thursday, November 17, 2022

Emas paling bernilai dan paling tulen di dunia


Emas Paling bernilai

Ini antara emas yang dikatakan paling bernilai dan paling tulen didunia.

Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Wednesday, November 16, 2022

tak syulittt lah nak simpan emas ni


Tak Susah Nak Menyimpan Emas ni

Tak Susah Nak Menyimpan Emas ni. RM100 pun dah boleh mula.

Sikit-sikit dulu pun ok. Asalkan konsisten, pasti ada hasilnya.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Berjimat bukan solusi total


Fakta Membina Kekayaan

Berjimat bukan solusi total. Ianya temporary solution
kerana inflasi tetap akan tinggikan kos perbelanjaan.

Tingkatkan pendapatan tapi kekal hidup cara yang sama jauh lebih mudah
dalam meningkatkan kekayaan.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Tuesday, November 15, 2022

Emas simbol kekayaan kekuasaan


Emas Simbol Kekayaan & kekuasaan

Salah satu keistimewaan emas adalah ia menjadi simbol kekuasaan dan kekayaan.
Bukan hanya di Malaysia, tetapi di seluruh dunia.

Dari zaman kerajaan Rom / Mesir Purba lagi sampai la sekarang.

Emas akan meningkat lagi nilainya dalam 8-10% setahun.

Boleh simpan emas sikit-sikit di akaun emas GAP. Tiada upah simpan. Cukup gram, boleh keluarkan emas fizikal.  !!!

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Cara check ketulenan emas


Cara Check Ketulenan Emas

Menggunakan alat penimbang khas.

Emas akan meningkat lagi nilainya dalam 8-10% setahun.

Boleh simpan emas sikit-sikit di akaun emas GAP. Tiada upah simpan. Cukup gram, boleh keluarkan emas fizikal.  !!!

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Antara kaedah penyelesaian hutang

Pengurusan Hutang https://publicgoldofficial.com/Asya Antara Kaedah penyelesaian hutang yang kita boleh pertimbangkan adalah: 1.) Kaedah sno...