Showing posts with label buat duit di PGMall. Show all posts
Showing posts with label buat duit di PGMall. Show all posts

Monday, November 28, 2022

10 negara yang mempunyai rizab emas terbesar dunia


10 negara yang mempunyai rizab emas terbesar dunia 

https://publicgoldofficial.com/Asya

Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :.. 

Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP 

Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: https://publicgoldofficial.com/Asya 

 #turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas #kewangan #tipsemas #simpanan

Saturday, November 26, 2022

Nak Pilih Kehidupan Yang Macam Mana ?


Berjuanglah !!!

Sementara Hidup, berjuanglah...
Pilih kehidupan mana yang kita mahu..
Jika Gaji Kecil, Usaha buat pekerjaan kedua..
Jika Simpanan Sedikit, Segera rekod dan kurangkan belanja..
Jika Simpanan Selalu Bocor, segeralah simpan emas. Tukarkan wang simpanan anda kepada emas.

Mulakan simpanan emas seawal mungkin.
Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Friday, November 25, 2022

Soal Kewangan, Mulakan Seawal mungkin !!!


Soal Kewangan, Mulakan Seawal mungkin !!!

Jangan peduli perkara di luar kawal. Fokus perkara yang boleh dikawal.
All out sebelum usin 30-an.

Suatu hari nanti, anda akan berterima kasih dengan diri sendiri.

Mulakan simpanan emas seawal mungkin.
Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Saturday, November 19, 2022

Kisah 100 dinar


Kisah 100 Dinar !!!

Anda juga mampu untuk kumpul 100 Dinar. 

Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Friday, November 18, 2022

Bukanlah emas yang membuatkan kita kaya


Anda Takut Simpan Emas ?

Atasi Ketakutan itu dengan ilmu.

Bukanlah emas yang membuatkan kita kaya, tetapi ilmu kita tentang emas itu sendiri.

Harga Emas semakin naik dalam jangka panjang. 
Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Tuesday, November 15, 2022

Emas simbol kekayaan kekuasaan


Emas Simbol Kekayaan & kekuasaan

Salah satu keistimewaan emas adalah ia menjadi simbol kekuasaan dan kekayaan.
Bukan hanya di Malaysia, tetapi di seluruh dunia.

Dari zaman kerajaan Rom / Mesir Purba lagi sampai la sekarang.

Emas akan meningkat lagi nilainya dalam 8-10% setahun.

Boleh simpan emas sikit-sikit di akaun emas GAP. Tiada upah simpan. Cukup gram, boleh keluarkan emas fizikal.  !!!

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Cara check ketulenan emas


Cara Check Ketulenan Emas

Menggunakan alat penimbang khas.

Emas akan meningkat lagi nilainya dalam 8-10% setahun.

Boleh simpan emas sikit-sikit di akaun emas GAP. Tiada upah simpan. Cukup gram, boleh keluarkan emas fizikal.  !!!

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Wednesday, November 2, 2022

wang seluruh dunia


Wang Seluruh Dunia

Emas boleh diperdagangkan di seluruh dunia.
Setiap negara ada pembeli dan penjual emas. Bawa jer kemana-mana,
Emas memang laku dan ada nilainya.

Mulalah menyimpan emas sekarang.

Boleh simpan emas sikit-sikit di akaun emas GAP. Tiada upah simpan. Cukup gram, boleh keluarkan emas fizikal.  !!!

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Tuesday, October 25, 2022

Persediaan krisis ekonomi 2023


Persediaan Krisis Ekonomi Tahun 2023:

1) Perbagaikan sumber pendapatan
2) kurangkan perbelanjaan
3) simpanan wang tunai 3-6 bulan gaji
4) capai minima 200gram emas 24K
5) Elak buat hutang baru
6) Jangan Mengalah

Mulalah menyimpan emas sekarang.

Boleh simpan emas sikit-sikit di akaun emas GAP. Tiada upah simpan. Cukup gram, boleh keluarkan emas fizikal.  !!!

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... 


Untuk lebih faham tentang emas - klik link ni: 


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Thursday, September 29, 2022

Simpan duit tiap-tiap bulan, tapi hujung bulan korek balik ...


Duit Simpanan Selalu Kena korek balik ???

Mungkin anda kena ubah cara untuk simpan wang. 
Beralih kepada simpan emas. Pasti susah nak korek balik.
Cubalah !!!

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Tuesday, September 27, 2022

3 Checklist Penyimpan Emas Yang Berjaya


checklist penyimpan emas yang berjaya
https://publicgoldofficial.com/Asya

3 checklist penyimpan emas yang berjaya.
Yang pertama matlamat simpanan kena jelas.
Yang kedua abaikan turun naik harga emas
Yang ketiga fokuskan pada pertambahan gram.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)



#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Saturday, September 10, 2022

Jangan Tunggu Duit Lebih Baru Nak Simpan..


Jangan Tunggu Duit Lebih Baru Nak Simpan.

Simpanan buka soal gaji besar atau kecil, tapi soal keutamaan.
Utamakan simpanan dulu, belanja selebihnya. Kalau ikut keinginan untuk
berbelanja, berapa banyak duit pun tidak akan pernah cukup... 

Nak simpan duit, jangan tunggu duit lebih. Kalau nak tunggu lebih, sampai
bila-bila pun tak akan ada duit lebih. Nak simpan memang kena PAKSA.
Paksa sampai rasa selesa.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas
#kewangan #tipsemas #simpanan

Wednesday, August 3, 2022

Diversify and leverage

 Mana yang lebih baik ?   Simpan emas atau simpan wang tunai di institusi yang bagi dividen 6% setahun ?


Dua-dua adalah baik jika kita mempunyai ilmu. Emas simpan jangka panjang (3 tahun ke atas). Wang tunai - simpan bagi kegunaan harian. 

Diversify and leverage adalah strategi paling mampan dalam soal simpanan / pelaburan. 

Jika tengok dari segi fakta & nombor : dalam 20 tahun - emas memberi pulangan melebihi pulangan dividen 6% setahun.

Kira-kira : Harga 1kg (1,000 gram) emas pada 20 tahun lepas berkadar RM35,000. Harga 1kg emas hari ni berkadar RM287,000. 

kenaikan emas 720% selama 20 tahun.

‼Jika RM35,000 yang sama simpan dalam institusi bagi pulangan 6% selama 20 tahun? Compounding menjadikan nilai hari ini RM112,249.

kuasa compounding dividen adalah 220% selama 20 tahun.

1) Pulangan emas = 720%

2) Pulangan dividen = 220%

Masing-masing mempunyai fungsi yang berbeza. Emas tak ada dividen tahunan, tapi ia adalah penyimpan nilai yang terbaik.

Diversify and leverage adalah strategi paling mampan dalam soal simpanan / pelaburan. Pelbagaikan simpanan anda - pastikan ada emas.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :.. 

Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Asya

https://linktr.ee/syha3110


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas


Sunday, July 31, 2022

Menabung itu membosankan


Menabung itu susah dan membosankan.. TETAPI,  kalau tiada tabungan itu lagilah susah.
Pelbagaikan simpanan anda kerana, sewaktu kita susah, kita tidak tahu simpanan yang mana yang akan lebih cepat membantu.
Pastikan ada emas dalam portfolio pelaburan dan simpanan anda.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Saturday, July 30, 2022

Simpan lah emas sewaktu kita tak perlukannya


Simpan emas ni bukan tentang siapa yang mampu.
Tetapi ia tentang siapa yang MAHU.
Simpanlah emas sewaktu kita tak perlukannya. Nanti suatu hari,
Gunakanlah emas sewaktu kita sangat perlukannya.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Friday, July 29, 2022

4 JANGAN dalam simpanan emas


4 JANGAN dalam simpanan emas

1) Jangan beli emas guna duit Dana Kecemasan
2) Jangan beli emas guna duit pinjaman
3) Jangan Pajak sembarangan
4) Jangan mala cari ilmu/info berkaitan emas

Juga JANGAN tunggu lama-lama,  mulakan sekarang...

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Asya
https://linktr.ee/syha3110

#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Thursday, July 28, 2022

Tiada istilah terlewat dalam simpanan emas


Tiada istilah terlewat dalam simpanan emas. Mulakan sahaja.
Kalau bukan untuk diri sendiri,  Simpanlah untuk anak-anak sebagai dana pendidikan..
BOleh juga simpan sebagai dana deposit rumah atau sebagai dana umrah/haji.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Asya
https://linktr.ee/syha3110

#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Sunday, July 17, 2022

3 Sebab Kenapa wanita perlu simpan emas


3 Sebab Kenapa wanita perlu simpan emas

1) Sebagai perlindungan diri 
   - Jika berlaku musibah, wanita tak perlu meminta-minta dan menagih simpati sesiapa

2) Emas mampu kawal nafsu berbelanja
   - maklumlah, bila ada duit asyik nak shopping jer

3) Emas kalis inflasi
   - Nilai duit semakin lama semakin berkurang

Simpanan kita untuk masa depan kita... 

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Thursday, July 14, 2022

3 Fakta Emas


3 Fakta Tentang Emas !!!

1) Emas Tiada Dividen
2) Beli Emas mesti dapat emas
3) Harga emas confirm naik dalam jangka panjang

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Saturday, July 9, 2022

Simpan emas bermaksud anda simpan duit


Simpan emas bermaksud anda simpan duit..

Beli emas duit tak habis. Ada emas = ada duit.
Waktu terbaik BELI emas ialah bila ada duit untuk simpanan jangka panjang, bukan tunggu harga rendah.
Beli dulu dengan bajet kecil sebagai benchmark, barulah akan faham harga tinggi rendah.
Emas boleh bantu kukuhkan kewangan. Emas sesuai untuk simpanan jangka panjang, sekurang-kurangnya 2 tahun ke atas.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Antara kaedah penyelesaian hutang

Pengurusan Hutang https://publicgoldofficial.com/Asya Antara Kaedah penyelesaian hutang yang kita boleh pertimbangkan adalah: 1.) Kaedah sno...