Sunday, July 31, 2022

Menabung itu membosankan


Menabung itu susah dan membosankan.. TETAPI,  kalau tiada tabungan itu lagilah susah.
Pelbagaikan simpanan anda kerana, sewaktu kita susah, kita tidak tahu simpanan yang mana yang akan lebih cepat membantu.
Pastikan ada emas dalam portfolio pelaburan dan simpanan anda.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Saturday, July 30, 2022

Simpan lah emas sewaktu kita tak perlukannya


Simpan emas ni bukan tentang siapa yang mampu.
Tetapi ia tentang siapa yang MAHU.
Simpanlah emas sewaktu kita tak perlukannya. Nanti suatu hari,
Gunakanlah emas sewaktu kita sangat perlukannya.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Friday, July 29, 2022

4 JANGAN dalam simpanan emas


4 JANGAN dalam simpanan emas

1) Jangan beli emas guna duit Dana Kecemasan
2) Jangan beli emas guna duit pinjaman
3) Jangan Pajak sembarangan
4) Jangan mala cari ilmu/info berkaitan emas

Juga JANGAN tunggu lama-lama,  mulakan sekarang...

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Asya
https://linktr.ee/syha3110

#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Thursday, July 28, 2022

Tiada istilah terlewat dalam simpanan emas


Tiada istilah terlewat dalam simpanan emas. Mulakan sahaja.
Kalau bukan untuk diri sendiri,  Simpanlah untuk anak-anak sebagai dana pendidikan..
BOleh juga simpan sebagai dana deposit rumah atau sebagai dana umrah/haji.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Asya
https://linktr.ee/syha3110

#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Wednesday, July 27, 2022

ada seratus dah boleh simpan emas


Menabung emas ni bukan soal harga emas..Tetapi ia adalah tentang nilai emas itu sendiri..
Sekarang dah senang. ada seratus ringgit pun dah boleh mula simpan emas.
Gunakanlah peluang ini sebaiknya. 

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Asya
https://linktr.ee/syha3110

#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Tuesday, July 26, 2022

Seiring dengan masa


Seiring dengan masa, kita tahu , perlahan-lahan wang dirompak oleh inflasi.
wang tidak mampu memegang nilai. Ayuh pelbagaikan simpanan anda. Pastikan ada emas.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Saturday, July 23, 2022

Salah Faham tentang emas


Antara salah faham tentang emas adalah..Bila ada yang kata "Emas hanya untuk orang kaya"..
Walhal emaslah satu-satunya aset yang mampu dimiliki oleh segenap lapisan masyarakat..

Beli emas ni mudah.. Kita boleh beli sikit-sikit. tak perlu berhutang untuk beli emas..
Pelbagaikan simpanan anda. Pastikan ada emas..

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Asya
https://linktr.ee/syha3110

#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Friday, July 22, 2022

mulakan dengan satu tindakan kecil ini


Mulakan dengan tindakan kecil ini...
mungkin tindakan kecil inilah yang akan mengubah masa depan anda.

Kedudukan kewangan kita di masa depan dipengaruhi oleh tindakan & keputusan kewangan kita pada hari ini..

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Asya
https://linktr.ee/syha3110

#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Monday, July 18, 2022

Terima kasih kak sebab ajar saya simpan emas dulu


"Terima kasih kak sebab ajar saya simpan emas dulu" - bila seorang anak muda ucapkan.

Seronok simpan emas katanya. Sedar-sedar matlamat simpanan hampir tercapai.
Dia berjaya simpan emas sebagai dana deposit rumah dengan lebih disiplin katanya.

Tabung Pendidikan anak juga semakin bertambah. Kini mulakan simpanan emas sebagai dana haji/Umrah pulak.


Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Sunday, July 17, 2022

3 Sebab Kenapa wanita perlu simpan emas


3 Sebab Kenapa wanita perlu simpan emas

1) Sebagai perlindungan diri 
   - Jika berlaku musibah, wanita tak perlu meminta-minta dan menagih simpati sesiapa

2) Emas mampu kawal nafsu berbelanja
   - maklumlah, bila ada duit asyik nak shopping jer

3) Emas kalis inflasi
   - Nilai duit semakin lama semakin berkurang

Simpanan kita untuk masa depan kita... 

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Saturday, July 16, 2022

Pupuklah TABIAT menyimpan


Pupuklah TABIAT menyimpan.

1) Didik lah diri untuk mula menyimpan walaupun sedikit & konsisten ya
2) Simpan dahulu, belanja kemudian
3) Berhemahlah ketika berbelanja

Simpanan kita untuk masa depan kita... Beringatlah..

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Friday, July 15, 2022

Nak kumpul sekitar RM 5000 dalam masa setahun


Nak kumpul sekitar RM 5000 dalam masa setahun ??

1) Daftar Akaun Emas GAP Percuma
2) Simpan secara konsistent 1.5gram emas setiap bulan
3) Cukup setahun - dah ada 18g emas 

harga semasa 18g = ~RM5K

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Thursday, July 14, 2022

3 Fakta Emas


3 Fakta Tentang Emas !!!

1) Emas Tiada Dividen
2) Beli Emas mesti dapat emas
3) Harga emas confirm naik dalam jangka panjang

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Wednesday, July 13, 2022

Pelbagaikan simpanan anda


Anda dah ada simpanan wang tunai kan ???

Jom pelbagaikan simpanan anda. Pastikan ada simpanan dalam bentuk emas jugak.
Beli emas ni mudah, tak perlu berhutang. Boleh beli sikit-sikit. Serendah satu gram pun boleh.
Emas adalah aset mampu milik.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Tuesday, July 12, 2022

Menabung itu memang membosankan Kan!!!



Tetaplah senyum walau dihatimu resah... Tetaplah menabung walau menabung itu susah.
Menabung memang membosankan. Konsep menabung memang perlu paksa diri. Tak paksa, tak jadi.
Tapi inilah bekalan dimasa susah nanti. Susah simpan cash ? - cuba tukar kepada simpan emas.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Monday, July 11, 2022

Simpanan jangka panjang, simpanlah dalam bentuk emas.


Simpanan jangka panjang, simpanlah dalam bentuk emas.

Duit yang nak digunakkan dalam jangka terdekat, tidak digalakkan untuk beli emas, simpanlah dalam akaun bank (wang kertas).
Tapi untuk simpanan jangka panjang (3 tahun ke atas) sebaik-baiknya simpan dalam bentuk emas.
Jika nak gunakan duit, anda tak perlu bimbang. Ada emas maksudnya ada duit.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Sunday, July 10, 2022

Sejarah Emas, walau serendah manapun ia jatuh harga, ia PASTI kembali ke...


Sejarah Emas, walau serendah manapun ia jatuh harga, ia PASTI kembali kepada harga tertingginya. Hanya masa menentukan. Waktu harga rendah inilah kita nak kumpul gram banyak-banyak. Siapa yang tahu emas, waktu harga emas jatuh dia happy, sebab boleh beli dengan harga diskaun. Kini dah ada platform yang membolehkan kita menabung emas serendah 1 gram. Tiada komitment bulanan pun. Tapi jika dijadikan tabiat yang dibuat berungkali, pasti akan nampak hasilnya. Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :.. Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer) http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP https://publicgoldofficial.com/Asya https://linktr.ee/syha3110 #turunnaikhargaemas #emas #publicgold #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Saturday, July 9, 2022

Simpan emas bermaksud anda simpan duit


Simpan emas bermaksud anda simpan duit..

Beli emas duit tak habis. Ada emas = ada duit.
Waktu terbaik BELI emas ialah bila ada duit untuk simpanan jangka panjang, bukan tunggu harga rendah.
Beli dulu dengan bajet kecil sebagai benchmark, barulah akan faham harga tinggi rendah.
Emas boleh bantu kukuhkan kewangan. Emas sesuai untuk simpanan jangka panjang, sekurang-kurangnya 2 tahun ke atas.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Friday, July 8, 2022

Salah faham terbesar tentang emas


Salah Faham terbesar tentang emas adalah..

Bila ada yang kata Emas ni hanya untuk orang kaya. Walhal emaslah satu-satunya aset yang mampu dimiliki oleh segenap lapisan masyarakat.
Beli Emas ni mudah. Tak perlu berhutang. Boleh beli sikit sikit. Ada duit, tambah beli emas.
Beli emas guna duit kita sendiri. Jangan berhutang untuk beli emas. Tak kira la hutang tu guna arrahnu atau personal loan.

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Thursday, July 7, 2022

Waktu terbaik JUAL emas


Waktu terbaik jual emas ialah bila :

1) Ada hal kecemasan
2) Ada peluang untuk tukar kepada aset yang lebih menguntungkan. Contohnya nak beli rumah di bawah harga pasaran atau nak buat modal untuk rolling bisness.
3) Sudah capai matlamat simpanan contohnya mengerjakan haji dan umrah atau tabung pendidikan anak

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :..
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)


#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Wednesday, July 6, 2022

Menabung emas bukan tentang harga emas


Seiring dengan masa, kita tahu perlahan-lahan wang dirompak inflasi. Wang tidak mampu memegang nilai. Pelbagaikan simpanan dan pastikan ada emas. Menabung emas bukan tentang harga emas, tetapi nilai emas itu sendiri..

Jom Simpan Emas sekarang. Sila hubungi saya atau click link di bawah :.. Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer) http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP https://publicgoldofficial.com/Asya https://linktr.ee/syha3110

Antara kaedah penyelesaian hutang

Pengurusan Hutang https://publicgoldofficial.com/Asya Antara Kaedah penyelesaian hutang yang kita boleh pertimbangkan adalah: 1.) Kaedah sno...