Wednesday, February 23, 2022

Kat Mana Nak Jual Balik emas kalau nak guna duit ?


Kat Mana nak jual balik emas jika nak guna duit ?

Emas sebenarnya boleh dijual di mana-mana kedai emas diseluruh dunia - ianya konfirm laku asalkan emas itu tulen. 
TETAPI !!!    Jika anda nak dapatkan harga yang tertinggi - sebaik-baiknya jual di tempat di mana anda membelinya.
Contoh - jika beli di public gold, jual balik di public gold, jika beli di poh kong, jual balik di poh kong.

Kalau nak guna duit sekejap untuk tujuan modal pusinga  perniagaa, sebaik-baiknya boleh pajak di Arahnu sahaja. Bila dapat balik keuntungan dari perniagaan, anda boleh menebus semula emas anda.

Itulah untungnya menyimpan emas..

Jom mulakan simpanan emas anda Sekarang.
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai simpanan emas serendah RM100, sila hubungi :
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Aisyha
https://linktr.ee/syha3110



Tuesday, February 22, 2022

Setiap Kejayaan bermula dari langkah pertama


Dari 1g ke 100g Emas ...

Emas adalah satu pelaburan yang mudah dan low risk. Emas adalah satu satunya aset kewangan yang berdiri sendiri.  Ia tidak perlu jaminan sesiapa, ia tidak berkait dengan mana-mana sistem atau rekod kewangan. Emas juga adalah satu-satunya aset yang nilainya tidak akan menjadi kosong. 
Disebabkan faktor inilah emas menjadi satu pelaburan yang menguntungkan. 

Dalam pelaburan emas, lagi besar gram emas yang kita beli, lagi rendah spread dan lagi tinggi keuntungan yang bakal diperolehi. Jika tak mampu menyimpan emas beribu-ribu ? tak perlu bimbang. 
Sekarang ini anda boleh mula menyimpan emas serendah RM100 jer dengan akaun emas.
Yang penting anda MAHU & terus BERTINDAK .. mulakan simpanan emas anda sekarang !!!

Ingatlah ..100g emas itu- bermula dari 1g yang diulang-ulang sebanyak 100 kali.

Setiap perjalan yang beribu-ribu batu bermula dari langkah pertama.
Setiap kejayaan dalam dalam dunia ini juga bermula dari langkah pertama.
Semakin anda tangguh dalam mengambil langkah pertama - semakin lambat anda dalam mencapai matlamat dan kejayaan.

Jom mulakan simpanan emas anda Sekarang.
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai simpanan emas serendah RM100, sila hubungi :
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Aisyha
https://linktr.ee/syha3110



Monday, February 21, 2022

Betulke harga emas sentiasa naik ???


Betulke Harga Emas Sentiasa Naik ???

Harga Emas ada naik dan turun dalam jangka masa pendek. Namun berdasarkan sejarah harga emas, 
ia sentiasa menaik dalam jangka panjang - disebabkan oleh kuasa duit kertas yang sentiasa menyusut.
Jadi, pelbagaikan simpanan anda dan pastikan sebahagiannya dalam EMAS.

Jom mulakan simpanan emas anda Sekarang.
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai simpanan emas serendah RM100, sila hubungi :
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Aisyha
https://linktr.ee/syha3110





Sunday, February 20, 2022

Pelbagaikan Simpanan Anda !!!


Pelbagaikan Simpanan Anda !!!

Simpanlah EMAS juga demi masa depan anda sekeluarga.
Tak Rugi simpan emas ni kerana  ianya adalah Harta ketika senang dan akan menjadi DUIT kita ketika susah.
Emas boleh menjadi perisai dikala susah dan berlaku kecemasan yang tak diduga.
Nilai emas tidak akan jatuh menjadi kosong. Jadi simpanlah EMAS sewaktu kita tak perlukannya,
dan gunakanlah EMAS sewaktu kita perlukannya.

Jom pelbagaikan simpanan anda - Kerana jika terjadi kesusahan nanti, kita tak tahu simpanan mana yang akan lebih cepat membantu.

Mulakan simpanan emas anda Sekarang.
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai simpanan emas serendah RM100, sila hubungi :
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Aisyha
https://linktr.ee/syha3110

#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas



Saturday, February 19, 2022

4 JANGAN Dalam simpanan emas !!!


4 JANGAN Dalam simpanan Emas !!!

1) Jangan Beli Emas guna duit Dana Kecemasan
2) Jangan beli emas guna duit pinjaman
3) Jangan pajak sembarangan
4) Jangan malas cari ilmu dan info tentang emas

Dinar emas mengekalkan kuasa beli berabad lamanya...
Jom mulakan simpanan emas anda Sekarang.
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai simpanan emas serendah RM100, sila hubungi :
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Aisyha
https://linktr.ee/syha3110

#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas



Friday, February 18, 2022

Kuasa Beli 1 dinar !!!


Apa yang boleh dibeli dengan 1 Dinar dulu, masih boleh dibeli pada hari ini. Emas mengekalkan kuasa beli. Sebagai contoh - kita tengok pada harga Seekor Kambing :

Tahun 2017 = Harga seekor kambing adalah dalam RM700 - RM800 - begitu juga dengan 1 Dinar.
Tahun 2021 = Harga Seekor kambing adalah dalam RM1100 - RM1200 - begitu juga dengan 1 Dinar.
Jelas menunjukkan emas mengekalkan kuasa beli.

Harga 1 Dinar
Tahun 2000 = RM  148
Tahun 2010 = RM  552
Tahun 2021 = RM 1133
Tahun 2030 = RM ????
Agak-agak berapa harga 1 Dinar pada masa akan datang ???

Dinar emas mengekalkan kuasa beli berabad lamanya...
Jom mulakan simpanan emas anda Sekarang.
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai simpanan emas serendah RM100, sila hubungi :
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://publicgoldofficial.com/Aisyha
https://linktr.ee/syha3110

Thursday, February 17, 2022

Kesilapan pertama membeli emas !!!


Dalam memulakan simpanan emas, kesilapan pertama yang selalunya berlaku adalah tunggu harga jatuh dulu. Selalu tunggu harga emas murah.
Sebenarnya tuan-puan, harga emas ni memang tidak akan murah selagi kita tidak membuat pembelian pertama.
Mahal atau murah bergantung kepada 'Benchmark' kita sendiri.
Mulakan dulu walaupun 1 gram. Bila dah mula tu, baru anda akan lebih faham berkaitan emas. baru anda akan tahu masa bila emas murah.

Jom mulakan simpanan emas anda Sekarang.
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai simpanan emas serendah RM100, sila hubungi :
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://linktr.ee/syha3110

#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Wednesday, February 16, 2022

Nak seronok simpan emas ?


Nak Seronok Simpan Emas ???

Jika nak lebih seronok dalam menyimpan emas, kita perlu ada matlamat yang jelas..
Contoh matlamat simpan emas adalah :
- Sebagai Dana Kecemasan
- Sebagai Dana Pendidikan Anak-Anak
- Sebagai Dana Persaraan
- Sebagai Dana Haji & Umrah
- Sebagai Dana Perkahwinan bagi yang belum kahwin
- Sebagai dana pembelian rumah
- Sebagai Dana back-up Business

Bila kita dah set matlamat, tugas kita hanya terus fokus dan istiqamah simpan gram emas sehingga capai jumlah gram yang kita telah setkan itu...

Jom mulakan simpanan emas anda. Sekarang ni, dengan seratus ringgit pun dah boleh mula simpan emas dan jadikannya sebagai benchmark harga belian pertama.
Nanti anda baru akan tahu harga emas naik atau turun.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai simpanan emas serendah RM100, sila hubungi :
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://linktr.ee/syha3110

#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Tuesday, February 15, 2022

3 kelebihan emas


3 Kelebihan Emas !!!

1. Wang untuk seluruh dunia
2. Pelindung dari inflasi dalam jangka masa panjang
3. Emas menjadi pelindung kepada aset-aset kewangan yang lain

Jom mulakan simpanan emas anda. Sekarang ni, dengan seratus ringgit pun dah boleh mula simpan emas dan jadikannya sebagai benchmark harga belian pertama.
Nanti anda baru akan tahu harga emas naik atau turun.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai simpanan emas serendah RM100, sila hubungi :
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://linktr.ee/syha3110

#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Monday, February 14, 2022

Ada Emas Ada Duit !!!


Ada Emas Ada Duit!!!


Sebenarnya bagi yang faham, tak perlu pun fikir banyak kali untuk mula menyimpan emas ni..
Mulakan je dulu menyimpan walaupun 1 gram ataupun seratus ringgit..
Bila duit dah bertukar jadi emas, apa akan kita dapat ?
1. Duit kita tak mudah bocor
2. Nilai emas semakin meningkat
3. Sudah ada aset bertahan ketika gawat
Merurut pakar kewangan, orang ada duit tak semestinya ada emas. Tapi orang yang ada emas, sudah tentu ada duit.
Sebab bila emas itu duit, bila-bila masa kita boleh tunaikan.
Jom mulakan simpanan emas anda hari ini.

Sekarang ni, dengan seratus ringgit pun dah boleh mula simpan emas dan jadikannya sebagai benchmark harga belian pertama.
Nanti anda baru akan tahu harga emas naik atau turun.

Jika anda sukar untuk menyimpan wang tunai dan simpanan asyik bocor, cuba simpan emas !!!
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai simpanan emas serendah RM100, sila hubungi :
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://linktr.ee/syha3110

#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Sunday, February 13, 2022

Sentiasa Happy !!!


Sentiasa Happy !!!

Siapa yang tahu pasal emas, akan tetap happy walaupun harga emas jatuh. 
sebabnya kita boleh beli barang yang mahal dengan harga diskaun atau murah.

Sejarah emas, walau serendah manapun ia jatuh harga, PASTI akan kembali kepada harga tertingginya.
Hanya masa yang menentukan. Waktu harga rendah inilah kita nak kumpul gram banyak-banyak.

Sekarang ni, dengan seratus ringgit pun dah boleh mula simpan emas dan jadikannya sebagai benchmark harga belian pertama.
Nanti anda baru akan tahu harga emas naik atau turun.

Jika anda sukar untuk menyimpan wang tunai dan simpanan asyik bocor, cuba simpan emas !!!
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai simpanan emas serendah RM100, sila hubungi :
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://linktr.ee/syha3110

#turunnaikhargaemas #emas  #publicgold  #FinanceGuru #jombelajar #emas999 #jongkongemas #akaunemasgap #jongkongemas

Saturday, February 12, 2022

Rupanya bukan sebab gaji tak cukup !!


Tiada simpanan sebenarnya bukan sebab gaji tak cukup !!!

Dulu fikir tak dapat menyimpan sebab duit gaji tak cukup. Gaji memang kita rasa tak pernah cukup. 
walaupun ada kenaikan tiap2 tahun, tetap akan rasa tak pernah cukup.
Bila dah kenal emas, ada saja duit untuk beli emas, sebab cara fikir sudah berubah..

Dulu bila ada duit saja, otak mula ligat nak berbelanja.
Tapi sekarang fikir nak tambah lagi koleksi simpanan emas, lagi dan lagi... itu pengalaman biasa penyimpan emas berilmu.

Emas ada auranya tersendiri. Kena mula simpan dulu , nanti baru akan faham. 
sekarang kita dah boleh mula simpan emas dengan bajet serendah seratus ringgit je..

Jika anda sukar untuk menyimpan wang tunai dan simpanan asyik bocor, cuba simpan emas !!!
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai simpanan emas serendah RM100, sila hubungi  / click link dibawah:
 
WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Friday, February 11, 2022

tempat simpan emas terbesar dunia


Tempat Simpan Emas Terbesar Dunia!!!

Tempat penyimpanan emas yang terbesar di dunia adalah di New York. 
Tempat yang dikenali dengan nama New York Federal Reserve itu digunakan untuk menyimpan emas dari pelbagai negara. 
Bilik kebal yang dimuatkan dengan emas itu berada kira-kira 24 meter di bawah tanah.
 
Bilik kebal ini juga menyimpan kira-kira 497,000 jokong emas dan memiliki hampir 122 tempat bagi meletakkan emas.

Kesemua emas tersebut dikatakan bernilai 260 billion dolar atau bersamaan 1.1 Trillion ringit (RM1,134,510,000,000.00).

Jika anda sukar untuk menyimpan wang tunai dan simpanan asyik bocor, cuba simpan emas !!!
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai simpanan emas serendah RM100, sila hubungi :
 
Whatsapp me .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)
http://wasap.my/+60126599945/Akaun_Emas_GAP

https://linktr.ee/syha3110



Thursday, February 10, 2022

Harga Emas Jatuh Dia .. Happy !!!

 


Harga emas tertinggi sepanjang masa adalah pada Ogos 2020 iaitu RM304 segram. Hari ini harga emas masih rendah, RM264 segram. Kalau ikut perkiraan penyimpan emas, harga hari ini jimat RM40 segram berbanding harga tertingginya.

Sejarah emas, walau serendah manapun ia jatuh harga, ia PASTI kembali kepada harga tertingginya. Hanya masa menentukan. Waktu harga rendah inilah kita nak kumpul gram banyak-banyak.

Sebagai pengumpul gram, persoalan naik atau turun harga hanya soal kedua. Apa yang lebih penting adalah konsisten menyimpan setiap bulan. Lambat naik harga maknanya peluang lebih lama untuk kumpul gram dalam harga yang rendah.

Nak mula kumpul gram emas? PM saya untuk saya bantu bermula. Mula RM100 pun dah boleh sebagai benchmark harga belian pertama. Nanti kita baru tahu harga emas naik atau turun.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Wednesday, February 9, 2022

Simpan Emas sebagai Ubat ???

 Simpan Emas  - Adalah ubat penyakit Boros.


Kelebihan dan fungsi Emas bukanlah hanya sekadar pada "buy low & sell high" untuk perolehi profit semata-mata..

Kalau kita betul-betul kaji fungsi Emas, kita akan faham dan nampak yang Emas mampu memberi kita 1001 kelebihan kepada kita samada secara sedar atau tak...
Salah satu fungsi & kelebihan menyimpan Emas Fizikal adalah ia mampu untuk 𝗞𝗨𝗡𝗖𝗜 𝗡𝗔𝗙𝗦𝗨 𝗕𝗢𝗥𝗢𝗦 kita...

Emas adalah duit sebenar dan bila kita alihkan duit kita kepada Emas Fizikal, ia akan membuatkan kita 𝗥𝗔𝗦𝗔 𝗧𝗜𝗗𝗔𝗞 𝗕𝗘𝗥𝗗𝗨𝗜𝗧...
Macam mana kita nak shopping itu ini, jika diri kita rasa tidak berduit walhal Emas berkilo-kilo tersemat dalam simpanan 

Kita akan temenung sekejap memikirkan samada nak cairkan atau alih semula Emas Fizikal tersebut kepada duit ringgit atau tidak...
Tempoh temenung ini akan membuatkan kita 𝗕𝗘𝗥𝗙𝗜𝗞𝗜𝗥 𝗗𝗘𝗡𝗚𝗔𝗡 𝗧𝗘𝗡𝗔𝗡𝗚 dan kita akan mengambil keputusan yang lebih bijak samada benda tersebut satu keperluan atau kehendak semata-mata...

Kadang-kadang timbul pula 𝗥𝗔𝗦𝗔 𝗦𝗔𝗬𝗔𝗡𝗚 𝗡𝗔𝗞 𝗝𝗨𝗔𝗟 atau pajak Emas Fizikal yang kita kumpul sebab bukan senang kita nak kumpul Emas Fizikal kan... 

Perasaan sayang lebih membuak-buak apabila kita memikirkan usaha dan penat lelah kita mengumpul bergram-gram Emas Fizikal setelah sekian lama..
Bukanlah kita senang-senang nak jual Emas Fizikal tersebut untuk beli itu ini yang bukan satu keperluan dan tanpa apa-apa faedah yang kukuh 

InShaALLAH... Daripada pengalaman saya, 95% keberangkalian kita 𝗧𝗜𝗗𝗔𝗞 𝗔𝗞𝗔𝗡 𝗧𝗘𝗥𝗨𝗦𝗞𝗔𝗡 𝗡𝗜𝗔𝗧 untuk shopping itu dan ini, jika benda tersebut bukan satu keperluan yang mendesak untuk kita miliki 

Kalau tak percaya cuba la alihkan sebahagian duit simpanan kita kepada Emas Fizikal... Nak tahu cara terbaik
untuk simpan & kumpul Emas Fizikal, boleh whatsapp atau call saya.

Jom saya bantu anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Tuesday, February 8, 2022

Nak Seronok Menyimpan ???

 Nak Seronok Menyimpan, Perlu ada matlamat yang jelas ...

Asas nak berjaya dalam menyimpan Emas perlu ada ILMU & MATLAMAT yang jelas...InSyaALLAH kita mampu capai apa yang kita impikan.Contoh matlamat simpan Emas adalah:

 - Emas sebagai Dana Kecemasan

- Emas sebagai Dana Pendidikan Anak²

 -Emas sebagai Dana Persaraan

 -Emas sebagai Dana Haji & Umrah

 -Emas sebagai Dana Perkahwinan

 -Emas sebagai Dana Pembelian Rumah

 -Emas sebagai Dana Back-up Business 

Dan bermacam-macam lagi matlamat yang kita boleh letak dalam simpanan Emas ini...Bila kita sudah set matlamat, tugas kita hanya terus fokus dan istiqamah simpan gram Emas sehingga capai jumlah yang kita impikan...

Fokus Gram Emas saja !!

Sebab harga Emas pasti akan naik dalam tempoh jangka masa panjang...

Nak simpan Emas tak perlu modal yang besar pun. Kita boleh mula simpan Emas dengan 𝗺𝗼𝗱𝗮𝗹 𝘀𝗲𝗿𝗲𝗻𝗱𝗮𝗵 𝗥𝗠𝟭𝟬𝟬 𝘀𝗮𝗵𝗮𝗷𝗮 melalui Akaun Simpanan Emas GAP Public Gold...


Jom saya bantu anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Monday, February 7, 2022

Yang Manakah Pilihan Anda ???

 𝗘𝗠𝗔𝗦 𝗔𝗗𝗔𝗟𝗔𝗛 𝗗𝗨𝗜𝗧 𝗦𝗘𝗕𝗘𝗡𝗔𝗥 !!!

Kita bukan beli EMAS sebenarnya... Tetapi kita tukar duit kertas kepada duit sebenar iaitu DUIT EMAS yang nilainya kekal utuh sepanjang zaman sejak zaman firaun lagi...

Duit Ringgit dibuat daripada sekeping kertas yang diberi jaminan oleh sesebuah kerajaan dan ia boleh dicetak sesuka hati...

Duit Ringgit tiada beza dengan sekeping vaucher yang dikeluarkan oleh mana-mana organizasi. Contoh vaucher TESCO, ia sah diperakui oleh TESCO sahaja dan TESCO boleh sesuka hati mereka nak print berapa helai...

Tetapi EMAS adalah DUIT SEBENAR dan tiada sesiapa di dunia ini boleh mencipta atau melupuskan EMAS ini... 

EMAS adalah logam mulia yang diciptakan oleh ALLAH SWT yang nilainya kekal berharga sepanjang zaman. Malah kekal bernilai dan berharga hingga ke syurga...

Sebab itu ISLAM meletakan DINAR (Emas) dan DIRHAM (Perak) sebagai matawang tunggal sejak zaman Rasulullah saw...

Jom kita sama-sama renungkan samada nak simpan duit EMAS (REAL MONEY) atau duit kertas yang hanya sekadar sekeping vaucher...

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Sunday, February 6, 2022

Berfikiran Lebih Jauh...

 


Simpan emas buatkan kita berfikiran lebih jauh.

1. Baru mula simpan dah nak ambil tahu tentang zakat emas.

2. Baru mula simpan dah fikir macam mana waris uruskan harta bila meninggal kelak.

Ini petanda yang bagus. Kalau simpan duit di bank, tak pernah terfikir dan tak pernah terlintas pun nak ambil tahu. Bagus cara fikir macam ini.

Sebenarnya dua-dua sama je. Simpan emas kena zakat, tak simpan emas(simpan duit di bank) pun kena zakat.

Nisab dan haul zakat kedua-dua jenis simpanan pun sama. Dua-dua di bawah kategori zakat simpanan.

Bila emas cukup 85 gram, atau bila simpanan duit dalam akaun bank cukup nilai 85 gram emas(sekitar rm20k), dan tak usik lebih setahun, kena zakat sebanyak 2.5% atas jumlah simpanan itu.

Cara waris nak uruskan simpanan  di akaun emas dan simpanan di akaun bank pun sama.

Kalau berlaku kematian, waris cuma perlu bawa surat kematian dan surat kuasa pentadbir harta pusaka.

Jom simpan emas. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Saturday, February 5, 2022

Kata Mentor - Emas Adalah Penyelamat Simpanan Ketika Bankrupt ???


Tadi ada seorang pembeli emas yang baru sahaja diistiharkan bangkrap oleh mahkamah. Katanya, habis semua aset tunai lain kena beku termasuk saham, unit trust, akaun bank, tabung haji dan duit KWSP.

Biasanya orang bangkrap simpan duit dalam akaun isteri tapi sedihnya isteri beliau dah pun meninggal dunia beberapa tahun lepas...

Sekarang dia tak ada cara lain untuk simpan duit-duit dia melainkan beli emas dan simpan dalam safe deposit box je.

Bila saya jumpa kes sebenar macam ni, saya teringat kata Mike Maloney, katanya, precious metal (emas & perak) satu-satunya aset kewangan yang tak berada dalam sistem kewangan. Pendek kata, tak siapa boleh tahu berapa banyak kekayaan yang kita ada kalau simpan dalam bentuk emas & perak. Kerajaan nak bekukan pun tak boleh bila dah bangkrap. Kita jer tahu berapa banyak emas yang kita ada...

Maka memang benarlah, emas adalah tali hayat terakhir bila runtuhnya kewangan, samada kewangan peribadi, kewangan negara mahupun kewangan dunia...

Jom Simpan EMAS. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Friday, February 4, 2022

Alternatif Tabung Persaraan

 


Contoh, suami isteri kawen usia 25 tahun

 Suami daftar akaun emas GAP, menabung 1 gram sebulan.

 Isteri daftar akaun emas GAP, menabung 1 gram sebulan.

 Hidup susah senang bersama hingga 60 tahun usia bersara.

 Suami ada minima 420 gram emas + isteri ada minima 420 gram emas = 840 gram

 Sebulan sekali jual 5 gram, cukup keperluan sepasang suami isteri selama 14 tahun.

 Jangka hayat anggaran rakyat Malaysia = 72 - 75 tahun. Ngam kan? 
Jika cinta till Jannah, usahakan bina dana persaraan seawal perkahwinan. Bajet kecik menabung CARA KECIK.
Cinta itu bukanlah perkataan, tetapi tindakan yang dilakukan. Jom! Mula menabung seawal hari pertama kahwin. 

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Thursday, February 3, 2022

Jangan Bazirkan Emosi

 


Pesan Mentor :-  Jangan Bazir Emosi

---------------------------------

Saya selalu pesan, masa harga emas rendah, beli jer. Jangan tunggu harga paling rendah sebab tak siapa tahu bila harga paling rendah. Lepas beli, tak perlu cek harga emas setiap hari, setiap jam, setiap minit! Harga naik rasa happy, harga turun rasa kecewa. Membazir emosi....

Monitor harga hanya bila; (1) nak beli lagi, atau (2) nak jual emas tu. Itu jer....

Semalam ada orang nak beli harga 1 dinar RM532, lepas tu dia tengok harga turun RM529 terus nak cancel! Takut nak beli katanya..

Jadi saya nasihatkan beliau, harga emas turun naik tu normal. Kalau lepas beli, harga emas terus naik, naik, dan tak turun-turun, itu tak normal. Itu mustahil..

Jadi asalnya nak beli 4 dinar, dia buat keputusan beli cuma 1 dinar. Sekarang harga emas dah naik RM549! Saya rasa dia menyesal tak beli 4 dinar terus!.

Sebab tu saya pesan, jangan bazirkan emosi dengan harga emas. Masa harga masih diparas rendah, beli jer kalau ada duit untuk simpan jangka panjang. Yang paling penting, berapa banyak GRAM yang kita dapat beli!


Jom saya bantu anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Wednesday, February 2, 2022

6 Sebab Kenapa Perlu Simpan Emas Sekarang



Antara sebab-sebab  emas sesuai dijadikan simpanan ialah:

#1 Perlindungan

Setiap rungutan kita mengenai kenaikan harga barang dan perkhidmatan selama ni, sebenarnya berpunca dari INFLASI.

Inflasi maksudnya kuasa beli duit kita semakin susut. Jadi untuk melindungi simpanan yang semestinya untuk kegunaan masa depan, kita mesti backup simpanan kita dengan sesuatu yang KALIS INFLASI.

Emas terkenal sebagai medium kalis inflasi kerana nilainya yang stabil dapat mengekalkan kuasa beli dalam jangka panjang.

#2 MudahDicairkan

Menyimpan dalam bentuk emas secara tak langsung mengajar kita untuk menyimpan secara bermatlamat. Apabila matlamat simpanan kita tercapai, emas tadi mudah dicairkan (ditukar) kepada bentuk wang tunai dan digunakan.

Kenapa mudah? Kerana permintaan terhadap emas sentiasa tinggi terutamanya di kedai-kedai emas, kedai pajak gadai dan peminat emas.

#3 BolehDijadikanModalPusingan

Bagi peniaga, emas ni boleh dijadikan modal pusingan. Bila perlukan duit untuk rolling, pajak sahaja emas itu di ar-rahnu untuk dapatkan pinjaman.

Bila dah selesai urusniaga, tebus balik emas tu. Akhir sekali, kita masih ada emas (yang dijadikan modal pusingan) dan keuntungan tunai (hasil bisnes).

Dan yang paling penting, duit modal kita tak akan bocor. Jadi modal bisnes kita tu akan lebih selamat dalam bentuk emas.

#4 AsetMampuMilikdanMudahAlih

Emas juga dikategorikan sebagai aset mudah alih. Ini kerana kemampuannya untuk bertahan lebih lama dan mudah dialihkan berbanding aset-aset besar yang lain (tanah, rumah) jika berlaku bencana alam.

Selain itu, pemilikannya pada harga yang berpatutan (dari serendah harga 1gram ataupun RM 100) dan mudah juga menjadikan ia aset mampu milik.   

#5 SendiriPunyaSendiriUruskan

Beli sendiri, simpan sendiri dan urus sendiri simpanan / aset kita. Tentu lebih meyakinkan berbanding diurus oleh pihak lain atau pihak ketiga.

Sama ada anda menyimpannya di rumah atau di peti simpanan (safety deposit), anda boleh mengambil dan menggunakannya bila perlu.

Pendek kata, dengan menyimpan emas, kekayaan kita adalah ditangan kita.

#6 EmasTahanLebihLamaDariSimpanDuit

Simpanan dalam bentuk emas terbukti bertahan lebih lama daripada simpanan dalam bentuk duit. Ini kerana secara fitrahnya emas dicipta supaya kita suka nak simpan dan duit pula sememangnya untuk dibelanjakan. 

Bila dah selalu tengok emas yang ada dalam simpanan, nafsu belanja kepada yang tak perlu akan automatik tertutup. Maka simpanan kita akan bertambah dan bertahan lebih lama.

Maka kesimpulannya, mulakanlah simpanan emas SEKARANG demi masa depan kita sekeluarga.


 Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Tuesday, February 1, 2022

Wanita dan Emas

 Mengapa Wanita Perlu Simpan Emas ?



Fitrah seorang wanita semestinya sukakan emas dan permata. Wanita beruntung kerana mempunyai pilihan untuk memakai barang kemas atau pun menyimpan emas dalam bentuk gold bar. Emas sebenarnya adalah aset yang sangat berharga untuk wanita. Emas mempunyai aura yang tersendiri di mana ia dapat meningkatkan keyakinan diri seorang pemakai atau pemilik emas itu.

Emas juga merupakan pelaburan paling klasik zaman berzaman di mana sejak zaman nenek moyang kita lagi sudah mula menyimpan emas. Emas merupakan aset mudah untuk dicairkan di mana kita hanya perlukan masa beberapa minit sahaja untuk dapatkan wang dengan menjual atau memajak emas tersebut jika kita perlukan wang dengan segera. 

Sesungguhnya wanita mempunyai nafsu yang kuat untuk berbelanja. Wanita mempunyai keinginan dan minat dalam pelbagai perkara seperti beg tangan, kasut, pinggan mangkuk dan sebagainya. Jika kita tidak pandai mengawal nafsu, sudah pasti kita akan boros belanjakan wang dengan pelbagai kehendak nafsu kita. Oleh itu, emas mungkin dapat mengawal keinginan dan nafsu berbelanja kita. Sebelum wang kita habis dibelanjakan kepada perkara yang tidak berfaedah, adalah lebih baik jika kita tukarkan sebahagian wang kita kepada emas. 

Jadi, buat semua insan yang bergelar wanita. Simpanlah emas sebagai salah satu aset untuk diri kita. Jadikan emas sebagai satu aset perlindungan diri jika berlaku kesusahan. Aset sekecil emas nakal menjadi penyelamat ketika gawat. 

Nak susah apa kan? Sekarang dah ada platform akaun emas GAP yang selamat dan patuh Syariah membolehkan wanita menabung emas serendah 1g setiap kalinya. 

Jom saya bantu anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Emas penyelamat ketika gawat

Emas Penyelamat Ketika Gawat https://publicgoldofficial.com/Asya Ada yang pajak emas untuk pastikan dapur berasap. Tahniah!, sekurang-kurang...