Monday, January 31, 2022

5 lombong emas terbesar dunia


5 lombong terbesar dunia !!!

No.# 5. Lombong Olimpiada - Rusia
Bernilai RM224.4 Billion - terletak di rantau perlombongan emas yang paling produktif di Rusia.
Dianggarkan mempunyai 1.35 Juta KG Emas.

No.# 4 Lombong Muruntau - Uzbekistan
Bernilai RM236 Bilion - menjadi lombong emas yang ke-4 terbesar dunia dari segi jumlah deposit.
iaitu kira-kira 1.42 Juta KG Emas.

No.# 3 Lombong Lihir - Papua New Guinea
Bernilai RM302.5 bilion - Terletak di dalam kawah gunung berapi yang telah mati, Lihir di Pulau Niolam,
Dianggarkan mempunyai 1.82 Juta KG Emas.

No.# 2 Lombong South Deep - Afrika Selatan
Bernilai RM395.5 bilion - terletak di Afrika selatan dan merupakan lombong emas ke-7 paling dalam didunia.
Dianggarkan mempunyai 2.38 Juta KG Emas.

No.# 1 Lombong Grasberg - Indonesia
Bernilai RM500.2 Bilion - dimiliki oleh Freeport McMoran bersama-sam Rio Tinto.
Dianggarkan mempunyai 3.01 juta KG Emas.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Sunday, January 30, 2022

Emas Kalis Inflasi - Apa maksudnya tu ???



Simpan Duit = Duit bertambah, NILAI BERKURANG
Simpan Emas = Emas Bertambah, NILAI PUN BERTAMBAH

Duit Simpanan selalu bocor ??? apakata cuba bertukar kepada simpan EMAS.
Emas pun duit juga, tapi dalam bentuk yang lebih KUKUH nilainya dalam jangka masa panjang.

Jika ada duit yang agak-agak tak pakai dalam 2 tahun, jangan fikir lama-lama,
Sebaliknya tukarkan saja kepada emas. Kalau fikir lama-lama, nanti cepat saja duit tu habis.
Sebab FITRAH DUIT adalah untuk dibelanjakan. FITRAH EMAS untuk disimpan dan sayang nak guna.

Serendah seratus ringgit jer anda dah boleh mula simpan emas. 
Jom bertukar kepada simpan emas.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Saturday, January 29, 2022

Dulu vs Kini !!!


Harga 1 Dinar Dulu vs Kini.. !!!

1 Dinar = 4.25g
Harga hari ini (2022) dalam RM1100++

Tahun 2000 
1 Dinar = RM150

Tahun 2010
1 Dinar = RM550

Tahun 2021
1 Dinar = RM1100

Tahun 2025,.. Tahun 2030,...
1 Dinar = berapa agaknya ???

Jelas kuasa beli duit kertas semakin jatuh. 
Jom bertukar kepada simpanan emas.

Jika anda sukar untuk menyimpan wang tunai dan simpanan asyik bocor, cuba simpan emas !!!

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Friday, January 28, 2022

Kalau lah... !!!



Kalau setahun lepas kita dah mula simpan 200 ringgit sebulan, hari ni dah ada RM2400 ringgit.
Kalau konsisten 2 tahun menyimpan = dah ada RM4800 ringgit.
Kalau konsisten simpan dalam 3 tahun = akan jadi RM7200 ringgit.
Kalau 10 tahun lepas dah mula menyimpan ...hmmm berapa banyak RM dah ada sekarang...

Tapi, itu "KALAU la" ..

Takpa.. Kalau anda belum mula menyimpan, mulakan sekarang. tiada istilah terlambat, pastikan anda konsisten menyimpan.
Cuma, kalau selalu bocor simpan duit bulan-bulan tu, kenala cari alternatif lain.

Jika anda sukar untuk menyimpan wang tunai dan simpanan asyik bocor, cuba simpan emas !!!

Jom saya bantu anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Thursday, January 27, 2022

Kenapa Wajib ambil tahu pasal ni ???


Kita wajib ambil tahu dan belajar tentang kewangan agar tak buat KESILAPAN dalam menguruskan kewangan peribadi. Jika tersalah langkah, agak perit untuk betulkan balik dan akan ambil masa bertahun-tahun lamanya.

Dalam kewangan, kalau dulu tak simpan duit, mulalah menyimpan sikit-sikit, pupuk TABIAT menabung dulu. Walaupun seringgit sehari - asalkan konsisten menyimpan dan tak bocor, lama-lama akan banyak jugak.

Perbanyakkan membaca pasal pengurusan kewangan..banyak ilmu free sekarang. Rajinkan diri untuk ambil tahu pasal kewangan.

Sediakan payung sebelum hujan !!!

Jika anda sukar untuk menyimpan wang tunai dan simpanan asyik bocor, cuba simpan emas !!!

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Wednesday, January 26, 2022

Peluang Buat Duit dengan PGMall !!!


Peluang Buat Duit dengan PGMall !!!

Jika anda mencari cara senang buat duit sambil shopping, PGMall adalah jawapanya..
Anda akan dapat cashback setiap kali membeli barang di PGMall.
Anda juga akan mendapat referral Cashback dengan memperkenalkan platform PGMall kepada kawan-kawan anda setiap kali 
kawan-kawan anda membuat belian di PGMall.
Mudah dengan hanya menggunakan mobile phone anda. Sesiapa saja boleh melakukannya.
Bila-bila masa dan dimana-mana saja. Inilah peluang untuk menjana Pasif Income anda.

No Risk, Just Profit !!!

Click link di Bio untuk mendaftar di PGMall secara percuma.
https://pgmall.my/register?referralPgCode=syha3110@gmail.com

Tuesday, January 25, 2022

Asyik gagal simpan duit ???


Jika anda tak mampu buat perkara-perkara besar .. buatla dulu perkara-perkara kecik yang hebat !!!
bagi yang baru mula kerja dan yang baru kawin tu.. 
perlu set matlamat untuk ada emergency saving sekurang-kurangnya 3 bulan gaji secepat mungkin..

Yang dah lama kerja - jika tabung simpanan pun masih tak ada - simpanla semampu anda walaupun seringgit jer sehari.
dari masa ke semasa - tingkatkan amount simpanan anda..

Mulakan sekarang.Jangan tunggu-tunggu lagi. Kalau asyik tangguh jer - duit akan bocor ke tempat lain..

Jika anda sukar untuk menyimpan wang tunai dan simpanan asyik bocor, cuba simpan emas !!!

Jom saya bantu anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Monday, January 24, 2022

Masa itu EMAS !!!


Bila bercakap pasal simpanan & pelaburan... kita kena faham satu perkara..
Sebenarnya kita bukan bermain dengan duit je, Tetapi..

kita lebih bermain dengan MASA.. 
ianya persoalan MASA. lagi lama kita tunggu dan tangguh untuk menyimpan atau membuat pelaburan,
maka semakin lambat la matlamat menyimpan tercapai. sedar-sedar dah sepuluh tahun kerja pun masih tak ada simpanan wajib.

Jadi, mulalah sekarang. MASA ITU EMAS !!!
Jangan tunggu-tunggu lagi. Kalau asyik tangguh jer - duit akan bocor ke tempat lain..

Jika anda sukar untuk menyimpan wang tunai dan simpanan asyik bocor, cuba simpan emas !!!

Jom saya bantu anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Sunday, January 23, 2022

Prinsip Penting Menyimpan Wang !!!


Dulu,masa mula-mula nak menyimpan, selalu tunggu duit lebih... Kalau ada duit lebihan hujung bulan baru simpan.
Kononnya, kalau ada duit lebih banyak - simpan banyak.. lebih sikit, simpan sikit. 
Realitinya - tak pernah ada duit lebih pun ..

Sebenarnya itulah KESILAPAN PERTAMA apabila nak mula menyimpan...
Biasanya kalau tunggu duit lebih baru nak menyimpan, alamatnya sampai bila-bila pun kita tak akan menyimpan.
Sampai bila-bila pun tak ada lebih sebab bila gaji meningkat, keinginan untuk berbelanja pun turut sama meningkat.
Masa mula-mula kerja, gaji RM1600 rasa tak cukup. Tapi bila gaji dah berganda pun, masih rasa tak cukup.
Hatta gaji dah cecah RM10,000 sebulan pun, tetap tidak cukup.

Jadi, yang perlu kita buat adalah - Simpan dulu, baru belanja

Jika anda sukar untuk menyimpan wang tunai dan simpanan asyik bocor, cuba simpan emas !!!

Jom saya bantu anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Saturday, January 22, 2022

Susah nak Menabung ???


Susah nak menabung ???

Dua tahun gaji tak naik.. Bonus takde... Komitmen bertambah.. macam mana nak menyimpan ?

Jangan gusar tuan puan ..cuba ikut tips ini..
4 tips untuk mula menyimpan :

1) Senaraikan semua komitmen - Asingkan keperluan dan kehendak
2) Potong list kehendak kehendak yang tak penting
3) Simpan dahulu, belanja kemudian. Buat potongan terus ke tabung-tabung simpanan
4) Cuba berjimat dan perlu tambah sub-income. Yang ini perlu usaha.

Jika anda sukar untuk menyimpan wang tunai dan simpanan asyik bocor, cuba simpan emas !!!

Jom saya bantu anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Friday, January 21, 2022

Kalau la ... dah simpan emas dari dulu !!!


Kalau la dari dulu dah simpan emas !!!

Dulu masa tahun 2000 - harga emas RM35 segram ... orang cakap mahal..
agak-agak masa tu kalau orang kata emas akan naik sampai RM180 segram, orang percaya ke ???

Tahun 2012 - harga emas RM180 segram .. uuuiii sangat mahal ... kalau orang cakap harga emas akan naik RM292 segram..
agak-agak orang akan percaya ke ?

Tahun 2020 - harga emas pernah RM292 segram .. perghh, mahal giler ..

Percaya tak kalau 10 tahun akan datang, skrip sama akan berulang.




Jadi, mulakanlah simpanan emas anda sekarang !!!

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Thursday, January 20, 2022

Dah ada benchmark harga ???


"saya nak mula beli emas la sis... puas saya tunggu harga emas turun..dapatla beli murah-murah ..
tapi asyik mahal jer saya rasa" 

Haaa... harga emas memang tidak akan murah selagi kita tidak mulakan dengan belian yang pertama.
mulakan dahulu walau sekadar 1 gram (atau seratus hinggit pun boleh)..
Jadikan ia benchmark harga kita...

Dulu tahun 2000 harga emas 1 gram = RM35, itupun orang kata mahal lah..Lepas tu naik RM180, ketika itu orang kata mahal sangat.
Hari ini 1 gram = RM264, pun orang kata emas mahal giler. Percaya tak kalau 10 tahun akan datang, skrip sama akan berulang.

Jadi, mulakanlah simpanan emas anda sekarang !!!

Jom simpan emas. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Wednesday, January 19, 2022

Berapa banyak perlu simpan ???


Berapa banyak perlu ada simpanan emas ini ??? 
Emas bukanlah segala-galanya !!!
Namun begitu, ia adalah sesuatu yang kita perlu pertimbangkan untuk dimasukkan dalam portfolio kewangan kita
Sebagaimana yang banyak disarankan oleh pakar-pakar kewangan Malaysia...
sekurang-kurangnya kita perlu simpan sebanyak 10% dari kekayaan kita dalam bentuk simpanan emas.
Simpanan emas bermatlamat !!!

Jadikanlah simpanan emas sebagai simpanan untuk dilupakan ..
emas adalah simpanan untuk jangkamasa panjang..

Jom simpan emas. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Tuesday, January 18, 2022

Simpanan selalu bocor ???


Dah kerja lebih 5 tahun ??? Tapi masih tak berjaya simpan wang tunai 3 bulan gaji !!!
Simpanan dana kecemasan selalu bocor ???

haaa.. apakata cuba simpan emas. kalau simpan tunai ni, selalunya ada jer terasa nak beli itu ini..
tukarkan simpanan anda kepada emas ...serendah seratus ringgit jer nak mula simpan emas ni.. benar ...cubalah dulu.
Jadikanlah simpanan emas sebagai simpanan untuk dilupakan ..
emas adalah simpanan untuk jangkamasa panjang..

Jom simpan emas. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Monday, January 17, 2022

Lamanya nak kena simpan !!!


Lamanya nak kena simpan emas ni !!! kalau kita dok melangut dok tunggu harga emas naik, memang akan terasa lama ...

kalau kita sibuk dengan benda-benda yang bermanfaat, sedar-sedar dah setahun ..
sedar-sedar dah dua tahun masa berlalu .. masa tu harga emas dah meningkat naik ..

Jadikanlah simpanan emas sebagai simpanan untuk dilupakan ..
emas adalah simpanan untuk jangkamasa panjang..

Jom simpan emas. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Sunday, January 16, 2022

Diversify !!!



Simpanlah emas untuk masa depan anda sekeluarga. tak rugi kita simpan emas...
emas adalah harta ketika senang dan akan menjadi duit kita ketika susah...
emas boleh menjadi perisai dikala susah dan berlaku kecemasan yang tak diduga..
Nilai emas tidak akan jadi kosong '0'...
Jadi simpanlah emas sewaktu kita tak perlukannya, dan gunakanlah emas sewaktu kita perlukannya !
DIVERSIFY !!! Emas kalis inflasi !

Jom simpan emas. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Saturday, January 15, 2022

Susah ke nak menyimpan ???



Anda rasa susah nak mula menyimpan ?

Mula dulu sikit-sikit. Tak mula, tak jadi bang!!. bukan nak ada saving banyak. tapi nak latih diri untuk disiplin menyimpan. Nak pupuk tabiat menabung.
Simpan dulu baru belanja, bukannya belanja dulu,ada duit lebih baru simpan. kalau tunggu duit lebih dulu baru nak simpan, biasanya KELAUTTTT !!!
Masuk jer duit gaji, asingkan siap-siap untuk saving. Kalau yang dah kerja tu, mustahil tak boleh simpan singgit sehari...sebulan dah 30 Hinggit.

Yang penting adalah konsisten menyimpan !!!

Kalau anda nak simpan emas, cara Paling Murah untuk dapatkannya adalah melalui akaun GAP. 
Himpun sedikit – sedikit atau beli sekaligus keluarkan melalui GIT.
Mudah murah serendah seratus hinggit jer.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Friday, January 14, 2022

Ujung Jari jer sekarang !!!


Dulu kalau nak beli emas, kena pergi kedai emas. Ada yang kena beratur panjang 
nak dapatkan emas. Sekarang ni dah ada platform mudah untuk dapatkan emas. 
tak perlu lagi nak beratur panjang kat depan kedai emas. Zaman dah serba canggih sekarang.
Pakai jari, tekan-tekan kat tepon jer..tup..tup.. emas sampai kat rumah.

Cara Paling Murah untuk dapatkannya adalah melalui akaun GAP. 
Himpun sedikit – sedikit atau beli sekaligus keluarkan melalui GIT.
Mudah murah serendah seratus hinggit jer.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Thursday, January 13, 2022

Cuba buat ini dulu !!!


Nak simpan emas tapi bajet kecik ?
takpe... sehari cuba simpan 2 ringgit.. 
nanti hari ke 50, dah cukup seratus ringgit..
Masa tu terus tukarkan kepada emas... dan terus konsisten menyimpan..
Barulah nampak hasil ..
Yang penting adalah konsisten !!!




Jom saya bantu anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Wednesday, January 12, 2022

Pentingnya diminda kita ada emas !!!


Walaupun kaki kita berselut dengan sampah, asalkan di minda kita ada emas...
itulah yang bernilai dan berharga.. Sebab manusia ni, paling penting hati dia dan minda dia...
Bila hati dia positif , minda dia kreatif ..
Akan ada jalan yang dirintis walaupun sukar ..

Tuesday, January 11, 2022

Apakah alat kewangan yang tiada dalam sistem kewangan ???


Jawapannya adalah Emas. Emas adalah satu-satunya alat kewangan yang tiada dalam sistem kewangan.
Emas boleh menjadi aset kepada individu yang diisytiharkan bankrupt.
individu boleh meminjam emas dengan syarat ada emas (ar-rahnu).
walau semua aset telah disita, tetapi pegangan emasnya adalah bebas.


Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Kita sebenarnya telah dirompak ???


duit kita sebenarnya secara tak sedar telah dirompak ?
Dulu, dalam tahun 2010 - dengan duit RM100, kita shopping kat pasaraya boleh dapat penuh troli. 
Sekarang, dalam tahun 2020 - dengan RM100 juga - tak banyak yang dapat dibeli di pasaraya. troli pun tak penuh.

Dulu, tahun 2000, dengan duit RM 1 Juta bersamaan dengan 28.6kg Emas.
Sekarang, dalam tahun 2021 - dengan duit RM 1 Juta - hanya dapat beli 3.7 kg emas. sangat banyak bezanya.
mana perginya nilai duit kita ???

Jelas nilai matawang semakin kecil nilainya.
Kita sebenarnya dirompak oleh INFLASI tanpa sedar !!!
nombornya nampak sama namun nilainya jauh berkurangan berbanding dulu.

jadi, bertukarlah kepada simpan emas untuk simpanan jangka panjang...


Jom saya bantu anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Monday, January 10, 2022

Tahukah anda apa yang membuatkan kita kaya ???


Pesanan Robert T. Kiyosaki’ “bukan emas yang membuatkan kita kaya, tetapi yang membuatkan kita kaya ialah ILMU  tentang emas itu sendiri”. 
Dalam apa jua cabang pelaburan sekali pun, paling penting adalah ilmu. 
Jika kita menabung dengan berharap kepada nasib, itu bukanlah pelaburan tetapi perjudian.

Untuk emas, mulakan belian pertama dengan bajet yang kecil. 
Dapatkan pengalaman pertama membeli emas dan dapatkan feel memiliki emas sendiri. 
Jangan fikir buat untung lagi. Untung akan datang kemudian apabila sudah ada ilmu dan pengalaman. 
Emas ini akan memberi impak positif terhadap kewangan kita secara keseluruhannya jika memiliki ilmu yang betul.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Sunday, January 9, 2022

kat mana nak simpan ???


Kat mana nak simpan ??

Bagi yang baru mula kerja - ada 3 tempat terbaik untuk membuat simpanan yang biasanya disarankan oleh pakar-pakar kewangan.
1) Simpan duit di ASB 
    - Dapat dividen setiap tahun.
2) Simpan di Tabung Haji
    - Juga dapat dividen setiap tahun. 
3) Buat Simpanan emas
    - Tiada dividen tetapi harga sentiasa naik untuk jangka masa panjang. 
      Biasanya orang simpan emas sekurang-kurangnya 3 tahun ke atas. 
      Keuntungan dari emas - adalah dari kenaikan harga emas itu sendiri.


Jom saya bantu anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Saturday, January 8, 2022

Kenapa anak muda perlu simpan emas ???

Bagi golongan anak muda 20-an, mungkin kita rasakan hidup kita hanya untuk ‘enjoy’ sementara masih muda. Mungkin kita rasa tidak perlu untuk fikir soal masa depan dan hari tua di waktu muda ini. Apa yang perlu kita lakukan hanyalah ‘enjoy’ dengan kehidupan muda kita sepuasnya. Betul tak?

 


Tetapi tahukah anda pemikiran sebegini sebenarnya akan merosakkan masa depan kita. Ramai yang tidak ada simpanan kecemasan, dana deposit rumah, dana perkahwinan atau dana persaraan. Sedangkan waktu muda inilah waktu terbaik untuk kita mulakan simpanan untuk masa depan kita. 

Sebenarnya, ramai orang tidak boleh untuk melihat wang. Bila kita tengok wang, kita akan fikir untuk berbelanja kerana itulah fitrah wang iaitu untuk dibelanjakan. Sebab itulah ramai orang gagal ada simpanan kecemasan walaupun seribu ringgit. Tetapi ianya berbeza dengan emas. Sifat emas ialah untuk disimpan, semakin banyak kita simpan, semakin sayang untuk kita gunakan emas untuk perkara yang tidak perlu. 

Oleh itu, adalah baik jika kita sudah mula menyimpan emas seawal yang boleh. Jadikan emas sebagi satu platform untuk kita mencapai matlamat simpanan dengan lebih cepat. Jadikan emas sebagai dana perkahwinan, dana deposit rumah, dana umrah/ haji dan sebagainya. Jadi, untuk anak muda sekalian, janganlah kita terlalu leka dan alpa tetapi hiduplah sederhana di hari muda agar kita dapat menikmati hidup yang sebenar di hari tua kelak. 

Mula awal, kehidupan lebih baik. Bajet kecik tak de masalah. Kita boleh menabung di akaun emas GAP serendah RM100 secara berperingkat. Emas, semakin di simpan semakin berdisplin terhadap kewangan.



Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Friday, January 7, 2022

Tahukah anda platform alternatif untuk Dana Pendidikan ???

Kos pendidikan adalah salah satu kos yang sangat besar yang setiap ibu bapa pasti akan memikirkan apakah cara yang terbaik bagi menampung kos pendidikan anak-anak kelak. Ada yang menabung di dalam Tabung Haji, ASB, SSPN dan sebagainya. 

Kita memang boleh memohon pinjaman PTPTN mahupun biasiswa untuk menanggung kos pendidikan anak-anak. Tetapi adakah kita bersedia membebankan anak-anak kita dengan hutang dikala mereka baru mula mengenal erti kehidupan.

 

Sebagai ibu bapa, kita semestinya mahukan yang terbaik buat anak-anak kita. Salah satu cara untuk mengurangkan beban kos pendidikan anak-anak ialah dengan menyediakan simpanan pendidikan seawal usia anak. 

Dengan simpanan emas, kita dapat mengekalkan nilai simpanan tersebut kerana harga emas sentiasa meningkat untuk jangka masa yang Panjang berbanding wang ringgit. Nilai wang ringgit akan sentiasa merosot disebabkan beberapa faktor antaranya ialah kesan inflasi. 

Contohnya, RM30,000 hari ini tidak akan sama nilainya untuk 18 tahun akan datang kerana kesan inflasi terhadap nilai matawang. Selain daripada itu, kos pendidikan juga pasti akan meningkat dalam temph 18 tahun tersebut. Dengan simpanan emas, kita dapat mengimbangi kesan inflasi dan juga kenaikan kos pendidikan tersebut. 

Tahukah anda, hari ini dah ada platform akaun emas GAP yang membolehkan bayi seawal usia seminggu untuk mula menabung emas? Kita panggil akaun GAP Junior. Seawal usia anak sebulan, kita dah mula menabung secara konsisten.

Jom saya bantu anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Thursday, January 6, 2022

Tahukah Anda - Berapa Nilai 100 Dinar ???

 


Kisah 100 Dinar Emas. 

Cerita ini adalah pengalaman peribadi Mahaguru Emas Tuan Syukor Hashim. Kisah ini terjadi pada zaman sebelum GST, kira-kira sebelum 2015. 

Ada seorang lelaki yang hobinya mengumpul 1 Dinar (4.25g) emas. Setiap kali ada duit lebih atau dapat bonus, beliau akan beli 1 Dinar Emas. Beliau sangat konsisten hingga akhirnya berjaya mengumpulkan 100 keping Dinar Emas. 

Satu hari, beliau telah menghubungi Tuan Syukor sebab nak jualkan 100 keping Dinar Emas tersebut. 100 keping Dinar Emas tersebut adalah dinar edisi 916. 

Lelaki tersebut nak jualkan dinar itu sebab nak beli tanah secara tunai tanpa hutang. Ini sangat bagus. Kumpul aset kecil, kemudian ditukarkan kepada aset besar. 

Tahukah anda berapa nilai 100 dinar tersebut pada masa itu? Jumlahnya RM46,500, cukup untuk membeli tanah pada masa itu. 

Hari ini pda tahun 2021, 100 dinar emas Public Gold edisi 916 bernilai hampir RM90,000. 

Apa yang kita boleh ambil dari kisah 100 dinar emas ini adalah, kalau kita nak sesuatu, perlu sabar dan konsisten berusaha. Ia mungkin akan mengambil masa, tapi pasti akan nampak hasilnya.


Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Wednesday, January 5, 2022

Anda Sudah Ada Aset ?

Tak semua orang bertuah, pekerjaan pertama terus dapat gaji yang layak untuk memiliki rumah. Tambahan lagi yang duduk di bandar besar kos sara hidupnya amat tinggi. Dah berjimat cermat menabung pun masih belum layak untuk memiliki rumah sendiri. Begitulah...

 


Rumah, tanah, kebun, dusun adalah aset yang kita tak boleh beli dalam amount kecil atau sedikit demi sedikit. Misalnya bulan ini beli 1 kaki persegi. Bulan depan lagi 1 kaki persegi. Tak boleh kan? Jadi sampai bila perlu tunggu untuk layak beli rumah? Risau juga harga hartanah setiap tahun meningkat. Lama-lama kita akan terlepas peluang miliki hartanah sendiri. Gelap rasa masa depan nak bagi keselesaan pada anak dan isteri. 

Jangan risau, hartanah memang tak boleh beli sedikit demi sedikit, tapi ada satu aset yang kita boleh kumpul sedikit demi sedikit hingga banyak. Emas. 

Ya, di akaun GAP, kalau ada RM100 pun kita boleh mula menabung emas. Semua orang boleh ada simpanan emas. Emas ini aset kecil. Kita kumpul hingga banyak. Bila dah cukup, kita boleh upgrade kepada aset yang besar seperti rumah, tanah, kebun, dusun dan sebagainya. 

Yang baiknya tentang simpanan emas ni, kekayaan kita lebih kekal berbanding simpan duit. Jadi, kita tak perlu risau tentang kenaikan nilai hartanah kerana emas mampu mengekalkan kuasa belinya. Yang kita perlu risau ialah gram emas kita yang tak bertambah saban tahun. 



Jom saya bantu anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Tuesday, January 4, 2022

Bila nak dapat untung ???

Pelaburan emas bukanlah pelaburan jangka pendek. Pelaburan emas adalah pelaburan jangka masa panjang dan mengambil masa sekurang-kurangnya tiga tahun ke atas bagi menampakkan hasil keuntungannya. Setiap pelaburan memerlukan ilmu dan pengalaman untuk mendapat keuntungan yang maksima.

 


Kebanyakan pelabur emas membeli emas kerana ikut-ikut atau setelah mendengar khabar tentang keuntungan pelaburan emas. Apabila harga emas turun mereka menjadi tidak senang kerana tidak mendapat untung. Inilah yang dikatakan simpan emas tanpa ilmu. Bagi penyimpan emas yang berilmu, bila harga rendah mereka mengambil peluang untuk menambahkan lebih gram emas. Mereka dapat barang mahal, pada harga rendah. Menguntungkan bukan? 

Bagi penyimpan yang tak sabar ketika menabung emas, ramai pelabur yang telah terjebak dengan menyertai skim pelaburan emas haram atau skim cepat kaya. Skim ini menjanjikan pendapatan lumayan, cepat, tetap setiap bulan. Disebabkan tiada ilmu dan tamak menyebabkan kerugian atau bebanan bayar hutang tanpa ada emas. 

Perlu diingatkan pelaburan emas adalah pelaburan yang menguntungkan jika kita mempunyai ilmu yang cukup. Beli emas mesti dapat emas. Tiada istilah beli emas dapat pulangan wang bulanan. Jadi buat tindakan yang bijak dengan mencari ilmu terlebih dahulu. 



Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Monday, January 3, 2022

Apa yang membuatkan kita Kaya ???

Pesanan Robert T. Kiyosaki’ “bukan emas yang membuatkan kita kaya, tetapi yang membuatkan kita kaya ialah ILMU  tentang emas itu sendiri”. Dalam apa jua cabang pelaburan sekali pun, paling penting adalah ilmu. Jika kita menabung dengan berharap kepada nasib, itu bukanlah pelaburan tetapi perjudian.

 


Untuk emas, mulakan belian pertama dengan bajet yang kecil. Dapatkan pengalaman pertama membeli emas dan dapatkan feel memiliki emas sendiri. Jangan fikir buat untung lagi. Untung akan datang kemudian apabila sudah ada ilmu dan pengalaman. 

Sekiranya berminat mengikuti perkembangan pasaran emas dunia, boleh membaca berita berita terkini tentang emas di www.kitco.com atau website  World Gold Council (WGC) di www.gold.org (http://www.gold.org/). Informasi di laman web tersebut sangat penting bagi sesiapa yang berada di posisi gold investor. 

Kita juga boleh hadir ke seminar tentang ilmu emas supaya kita dapat berguru dan dibimbing tentang simpanan emas. Syarikat yang paling aktif mendidik masyarakat tentang emas sejak 2008 ialah Public Gold Marketing Sdn. Bhd ( www.publicgold.com.my (http://www.publicgold.com.my/)) . Untuk melihat update mengenai aktiviti Public Gold, kitab oleh ikuti mereka di Facebook, Page, Instagram dan website Public Gold itu sendiri. 

Jika saranan diatas dilaksanakan dengan baik, kita semua akan dapat memanfaatkan keuntungan yang maksimum daripada simpanan dan pelaburan emas. Emas ini akan memberi impak positif terhadap kewangan kita secara keseluruhannya jika memiliki ilmu yang betul.



Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ?  sila hubungi saya atau click link di bawah :..

WhatsappMe@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Antara kaedah penyelesaian hutang

Pengurusan Hutang https://publicgoldofficial.com/Asya Antara Kaedah penyelesaian hutang yang kita boleh pertimbangkan adalah: 1.) Kaedah sno...