Saturday, August 28, 2021

Ada apa dengan 5 Dinar 10 Dinar


Ada Apa dengan 5 Dinar & 10 Dinar

 

5 Dinar Emas Public Gold , beratnya 21.25gram ketulenan 999.9.Sijil ketulenan local.

Berbentuk kepingan bulat seperti di dalam video.

Boleh dijadikan aset simpanan kebal inflasi , hantaran perkhawinan , hadiah tertentu , backup perniagaan , tabung matlamat .

Dinar lebih murah berbanding emas perhiasan/gold bar kecil sebab kos pembuatannya

Dengan Nilai 5 Dinar – anda boleh pergi Umrah Dan juga boleh membeli seekor lembu.

 

10 Dinar Emas Public Gold , beratnya 42.5gram ketulenan 999.9.Sijil ketulenan local.

Dinar sesuai digunakan untuk aqiqah, zakat, hantaran dan mas kawin dan boleh juga dijadikan

sebagai simpanan pelaburan atau tujuan menunaikan haji.

Spread dinar adalah sekitar 7% hingga 9%.

Dengan nilai 10 Dinar - anda boleh menunaikan Haji di Mekah.

 

Ingin gandakan simpanan dan pelaburan anda dalam emas ?  Anda boleh refer link di bawah :..

Whatsapp@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Thursday, August 26, 2021

Kelebihan Public Gold Part 2


Kelebihan Public Gold (Part 2)

 

Stock Tiada Had

Stok tiada had supaya ema situ boleh dibeli ketika harga emas rendah.

Kadar Spread Terendah di pasaran

Spread/susut nilai nipis supaya lebih cepat menikmati keuntungan bila harga emas naik

Diterima Meluas oleh Ar-rahnu

Mudah untuk mendapatkan wang tunai . Emas public Gold boleh dipajak di mana-mana cawangan Ar-rahnu.

Emas disertakan sijil ketulenan

Ketulenan emas Public Gold disahkan melalui certificate atau sijil yang disertakan Bersama setiap produk emas.

 

Ingin gandakan simpanan dan pelaburan anda dalam emas ?  Anda boleh refer link di bawah :..

Whatsapp@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Wednesday, August 25, 2021

Apakah Kelebihan Public Gold ?


Kelebihan Public Gold

Public Gold adalah jenama jenama emas sebuah syarikat sendirian berhad yang mempunyai 18 cawangan di seluruh negara tidak termasuk cawangan di Indonesia. Setiap negeri di Malaysia mempunyai cawangan Public Gold kecuali Perlis kerana telah telah ada cawangan terdekat yg berdekatan iaitu di Alor Setar Kedah.

Public Gold memberi Jaminan Beli Balik Emas keluarannya dengan harga tinggi walaupun kondisi emas tersebut rosak, calar, kemek dan sebagainya.

Mudah, Murah dan Patuh Shariah.

Boleh beli emas Public Gold dengan mudah secara online 24 jam sehari. Harga per gram murah berbanding harga yang dijual di kedai emas. Public Gold mendapat sijil Patuh Shariah dari Amanie Advisor.

 

Ingin gandakan simpanan dan pelaburan anda dalam emas ?  Anda boleh refer link di bawah :..

Whatsapp@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Tuesday, August 24, 2021

Bilakah Masanya Untuk Jual Emas


Bilakah masa yang sesuai untuk jual emas .....

Antara objektif menyimpan emas adalah:

1) Dana Kecemasan:

- Jika berlaku perkara yang tak diingini yang menyebabkan kita memerlukan wang tunai seperti -hilang punca pendapatan, gaji dipotong dan sebagainya, jadi masa ni lah kita perlu jual emas untuk mendapatkan duit bagi menampung keperluaan semasa berlaku kecemasan.

 2) Menjana keuntungan / sebagai Modal perniagaan:

- ada peluang menjana keuntungan yang lebih tinggi berbanding simpan emas seperti dijadikan modal perniagaan atau peluang menukarkannya kepada asset yang lebih menguntungkan seperti membeli hartanah di bawah harga pasaran

3) Capai matlamat

- Sudah tercapai matlamat simpana emas seperti simpanan Pendidikan anak-anak, simpanan untuk pergi haji/umrah ataupun simpanan Dana persaraan.


Ingin gandakan simpanan dan pelaburan anda dalam emas ?  Anda boleh refer link di bawah :..

Whatsapp@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Fakta Tentang Emas

 

Membeli emas bukan bermaksud manghabiskan duit untuk emas. Sebenarnya ia bermaksud kita menyimpan duit dalam bentuk emas.



Kita hanya mengalihkan duit kertas kita kepada bentuk yang lebih kukuh dan kekal nilainya, iaitu emas.  Jika kita simpan duit banyak dalam bank,  nilainya menurun, tapi emas adalah sebaliknya. Nilai emas akan sentiasa meningkat.

Lebih lama kita simpan emas, akan lebih bernilai.


Emas adalah penyimpan nilai terbaik dan kalis inflasi. Kebanyakan bank bank pusat menyimpan emas bagi memelihara nilai matawang negara.

Emas adalah Aset fizikal yang tidak boleh dibekukan walaupun seseorang itu diistiharkan bankrupt.

Membeli emas bagi wanita – bukan sahaja untuk dipakai, tetapi juga dapat membantu keluarga apabila keadaan memerlukan

Emas boleh dijadikan asset simpanan sebagai persedian menghadapi keadaan ekonomi atau politik yang tidak stabil.

Emas boleh diperdagangkan di seluruh dunia – Memiliki emas ibarat memiliki matawang sedunia.


Ingin gandakan simpanan dan pelaburan anda dalam emas ?  Anda boleh refer link di bawah :..

Whatsapp@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Friday, August 20, 2021

Kenapa Perlu Simpan Emas Sebagai Alternatif Tabung Pendidikan ???


Kenapa perlu simpan emas sebagai alternative Tabung Pendidikan ?

 

Terdapat banyak instrument simpanan yang boleh kita gunakan sebagai alternative tabung Pendidikan anak-anak.

Namun perlu diambil kira kadar kenaikan tahunan dan juga risiko untuk setiap instrument. Sekiranya kita hanya menyimpan dalam bentuk wang kertas, ianya tidak mampu untuk mengatasi kadar inflasi tahunan.

Memandangkan Emas adalah kalis inflasi, Simpanan yang disarankan untuk Tabung Pendidikan Anak adalah dalam bentuk Simpanan Emas. Simpanan emas untuk anak adalah pilihan yang bijak. Ini kerana purata kenaikan harga emas adalah sekitar 10% setahun sejak 20 tahun yang lalu. Ianya dapat mengatasi kadar inflasi tahunan.

Sekiranya kita menyimpan 1 gram emas sebulan untuk anak bermula dari kelahirannya, pada umur anak anda 18 tahun, setiap anak akan memiliki sekurang-kurangnya 216 gram (12 bulan x 18 tahun dengan anggaran 1 gram konsisten setiap bulan).  Nilai 216 gram emas pada harga terkini adalah sekitar RM58,752 ( berdasarkan harga semasa RM272 x 216 gram) . Ianya cukup untuk menampung sebahagian besar kos pengajian di universiti tempatan. 

Mulakanlah simpanan emas seawal mungkin sebagai alternative terbaik untuk tabung Pendidikan anak anak anda.


Ingin gandakan simpanan dan pelaburan anda dalam emas ?  Anda boleh refer link di bawah :..

Whatsapp@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Sentiasa Berfikiran Positif

 


Setiap Hari kita berdepan dengan perlbagai masalah, tak kira sama ada masalah kecil atau besar, secara tak langsung akan mempengaruhi pemikiran kita. Ianya boleh menyebabkan fikiran kita terganggu dan mendorong ke arah pemikiran yang negatif. 

Sebaliknya kita perlu sentiasa berfikiran positif dalam menangani apa jua masalah mendatang. Berfikiran positif adalah keupayaan kita untuk melihat kepada aspek kebaikan dan melihat kepada perkara perkara yang membina.

Kita harus belajar dan melatih diri untuk sentiasa berfikiran positif. Jika kita sentiasa mengamalkan sikap dan pemikiran positif, sekurang-kurangnya kita dapat bertahan dengan baik walaupun dikelilingi persekitaran yang negatif. 

Berfikiran positif juga boleh memberi kesan terhadap kesihatan anda. Mereka yang berfikiran positif biasanya mempunyai wawasan yang lebih besar dan menjalani hidup dengan lebih bermakna. Secara tak langsung memberi kesan terhadap daya tahan dan memotivasikan diri untuk lebih bersikap proactive terhadap kebaikan.

Jadi, sentiasalah bersikap positif dalam apa jua situasi , samada dalam penyelesaian masalah, kewangan peribadi dan dalam mencapai matlamat sendiri.

" Your Mind will always believe what you tell it... tell it positive, happy and optimistic thing !!! "


Ingin gandakan simpanan dan pelaburan anda dalam emas ?  Anda boleh refer link di bawah :..

Whatsapp@0126599945  .. untuk register Akaun Emas .... (free jer)

Nak Register Public Gold Sendiri ? Click Here (Free Jer) - Lepas register, wasap saya ...

Jom Shopping di PGMALL -  Best!!! ...boleh buat duit sambil shopping ..

Telegram Channel - Info menarik pasal Emas & Kewangan 

Tiktok - Jom Follow, komen &  like ramai-ramai yer ...

Facebook@Asya.PublicGold  - Jom like FB Page saya ...
Instagram@Asya.PublicGold - Mai follow ramai-ramai ...
Youtube Channel@Asya.PublicGold - Tambah Ilmu Emas & Kewangan


Monday, August 2, 2021

Kesilapan Pertama membeli emas


Kesilapan pertama membeli emas

 Apakah kesilapan pertama dalam membeli emas ?

Selalu tunggu harga emas murah

-          Harga emas tidak akan murah selagi kita tidak mulakan belian yang pertama. 

-          Dalam dunia pelaburan emas, tiada istilah masa terbaik beli emas. Masa yang terbaik sebenarnya adalah , bila anda ada wang yang cukup untuk membeli emas. Anda perlu tahu bahawa harga emas semakin meningkat dari tahun ke tahun dan faktor penurunan harga emas hanyalah bersifat sementara. 

-          Membeli emas yang murah memangla seronok, tapi jangan lupa sekiranya anda menjual semula , pasti harga  ambil pun murah kerana emas mempunyai pelbagai jenis. Perlu diambil kira nilai spread semasa menjual.

Jadikan menyimpan sebagai satu tabiat yang boleh memberi kekayaan kepada anda pada masa depan

Ingin gandakan simpanan dan pelaburan anda dalam emas ?

Hubungi saya di :

Emas Satu keperluan atau kemahuan ?


Emas satu keperluan atau kemahuan ?

 

Emas akan menjadi Perlu :

-          Bila gagal simpan duit

-          Menyimpan sikit-sikit, lama-lama masih sikit

-          Tiada dana kecemasan 3 bulan

-          Ingin cepat capai matlamat seperti dana Haji atau dan Persaraan.

Emas menjadi Kehendak bila :

-          Sudah ada dana kecemasan 3 bulan

-          Ingin mempelbagaikan portfolio pelaburan

-          Simpanan lebih terjamin

-          Ada lebihan wang yang disimpan dalam jangka panjang

Jadikan menyimpan sebagai satu tabiat yang boleh memberi kekayaan kepada anda pada masa depan

Ingin gandakan simpanan dan pelaburan anda dalam emas ?

Hubungi saya di :

Emas penyelamat ketika gawat

Emas Penyelamat Ketika Gawat https://publicgoldofficial.com/Asya Ada yang pajak emas untuk pastikan dapur berasap. Tahniah!, sekurang-kurang...