Tuesday, April 13, 2021

Tempat simpan emas terbaik ???

 Tempat simpan emas terbaik ???

Kalau sedikit, simpan di rumah. Tapi kena kreatif. Yang penting, jangan simpan dalam almari sebab itu sasaran utama pencuri.

Kalau banyak, takut tak lena tidur dan lebih tenang tinggalkan rumah, simpan di Safe Deposit Box di bank, ataupun syarikat swasta. Sewaan sekitar RM100 – RM550 setahun bergantung saiz box.

Bagi orang baru, mungkin akan ada rasa sedikit takut untuk simpan emas di rumah  kerana dia rasa nilainya tinggi. Tetapi , jika kita tengok barang barang lain yang berharga di rumah , seperti handphone, laptop, kereta - lagi berisiko  besar berbanding simpan emas. Ini kerana saiznya yg besar yang senang onrang nampak. Emas ni saiz nya kecil jer - yang mana ianya senang untuk disorok. 

Perasaan risau untuk simpan emas mungkin hanya "Mindset" sahaja. Bila dah lama nanti - kita akan rasa terbiasa. 

"Pernah dengar ada orang simpan emas di dalam peti ais ?? "   .. haha ya, memang ada.



Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 ringgit sebulan, sila hubungi :


No comments:

Post a Comment

Hutang Duit Vs Hutang Emas

Hutang Duit vs Hutang Emas https://publicgoldofficial.com/Asya Kalau ada orang nak pinjam duit, jangan bagi duit. bagi emas. Sebab duit nila...