Wednesday, April 21, 2021

Cara Memiliki Emas


Ingin memiliki Gold Bar? Jom saya bantu!

Terdapat pelbagai jenis emas di Public Gold. Anda boleh memilikinya sama ada secara fizikal, ataupun membuka account emas GAP (Gold Accumulation Program).

Anda boleh memiliki emas melalui 3 cara berikut :

1)     Bayaran Penuh

-          Ini merupakan pembelian cara biasa (outright purchase) yang mana anda boleh membuat pembelian terus secara online ataupun boleh ambil di cawangan public gold yang berdekatan. Anda juga boleh menggunakan pos berinsurans untuk penghantaran emas fizikal.

 

2)        Bayaran Secara Ansuran

-          Anda boleh membeli emas secara ansuran yang mana Public Gold menawarkan pelan pembayaran mudah selama 4 Bulan atau pun selama 10 bulan. Ianya adalah patuh Syariah.

 

3)        Menabung di Akaun Emas GAP

-          Public gold menawarkan program simpanan emas GAP (Gold Accumulation Program)  yang mana anda boleh membuka akaun GAP secara percuma. Tiada kos simpanan untuk program ini. Anda hanya perlu beli dan simpan di Public Gold serendah RM100 (minimum). Kumpul sedikit demi sedikit dan setelah cukup target simpanan , anda boleh keluarkan emas dalam bentuk fizikal (untuk simpanan sendiri) pada bila-bila masa.

Sebelum membeli emas, anda perlu tentukan sendiri samada anda ingin simpan sendiri emas fizikal ataupun boleh simpan di Public Gold secara percuma.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang untuk memulakan simpanan dan pelaburan emas serendah RM100 sebulan, sila hubungi :

No comments:

Post a Comment

Hutang Duit Vs Hutang Emas

Hutang Duit vs Hutang Emas https://publicgoldofficial.com/Asya Kalau ada orang nak pinjam duit, jangan bagi duit. bagi emas. Sebab duit nila...